«Άγιο» είχαν οι μικροί μαθητές  της Δευτέρας τάξης στο παμπάλαιο  κτίριο του 7ου δημοτικού σχολείου της Κω όταν, την ώρα του μαθήματος, άρχισε να… «βρέχει» σοβάδες πάνω στα θρανία τους! Για καλή τους τύχη, τα θρανία όπου έπεσαν ήταν κενά και μόνο κάποια παιδιά χτύπησαν στα χέρια και τα πόδια από θραύσματα, χωρίς να τραυματιστούν!

Στην τάξη και το σχολείο  επικράτησε αναστάτωση, καθώς θα  μπορούσε να υπάρξει σοβαρός  τραυματισμός από το μεγάλο τμήμα του επιχρίσματος της οροφής που γκρεμίστηκε λόγω παλαιότητας. Οι δάσκαλοι δεν είχαν παρατηρήσει κάποια ρωγμή ή φούσκωμα στον σοβά και δεν υπήρχαν νωρίτερα ενδείξεις ότι μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ενημέρωσε τον Δήμο της Κω που έστειλε αμέσως συνεργείο για να εξετάσει, όχι μόνο τη συγκεκριμένη αίθουσα αλλά όλες του κτιρίου, ενώ οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε άλλες αίθουσες στο κεντρικό κτίριο του σχολείου. Το παρ’ ολίγον ατύχημα θα απασχολήσει άμεσα ως κατεπείγον τη συνεδρίαση της τοπικής επιτροπής Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.