Την έκδηλη ικανοποίησή του για την επικείμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μουσείου Μεσαράς, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, αναφέροντας πως παίρνει πλέον σάρκα και οστά η υλοποίηση ενός ονείρου για τους κατοίκους του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

 Η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της εταιρείας «P&C Development S.A.» υπογράφτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2012 και ήδη ο ανάδοχος έχει ξεκινήσει την εγκατάστασή του στο οικόπεδο έκτασης 30 στρεμμάτων, όπου και θα ανεγερθεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο της Μεσαράς. Ένα έργο που βάση χρονοδιαγράμματος πρέπει να παραδοθεί πριν το λυκαυγές του 2014!

 «Το γεγονός ότι ο εργολάβος έχει ξεκινήσει την διαμόρφωση του εργοταξίου και σύντομα θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των συνεργείων στο χώρο και στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του Μουσείου Μεσαράς, αποτελεί αναμφίβολα ένα χαρμόσυνο γεγονός για όλους μας. Το Μουσείο Μεσαράς, θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, προσφέροντας τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες να μάθουν και να διδαχθούν την ιστορία του τόπου.

Αναμφίβολα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας και θα δώσει νέα πνοή στον τόπο καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Γόρτυνας αλλά και συνολικά της Μεσαράς. Ευελπιστούμε οι εργασίες κατασκευής να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς και να συνεχιστούν απρόσκοπτα» ήταν τα λόγια του Δημάρχου Γόρτυνας σχολιάζοντας το εν λόγο θέμα.

Ως ένα σημαντικό γεγονός για τον Δήμο Γόρτυνας και ολόκληρη τη Μεσαρά, χαρακτήρισε την επικείμενη έναρξη των εργασιών ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ξυλούρης, ο οποίος επισήμανε πως η υλοποίηση του σπουδαίου αυτού αναπτυξιακού έργου, θα σκορπίσει αισιοδοξία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

«Η έναρξη των εργασιών της κατασκευής του Μουσείου, θα σκορπίσει ελπίδα στους πολίτες και θα αποτελέσει όαση μέσα στο μουντό κλίμα των ημερών που διανύουμε λόγω της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας που επικρατεί. Το Μουσείο Μεσαράς θα αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας και ολόκληρής της Μεσαράς και θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

 Πλέον τα αναρίθμητα και συνάμα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της Γόρτυνας και της γύρω περιοχής θα είναι διαθέσιμα για να τα επισκέπτονται οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου, κάτι που σημαίνει πως ο τόπο μας θα έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται.» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σταύρος Ξυλούρης.

Να σημειωθεί πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 11.146.000 ευρώ, με την ανάδοχο εταιρεία να προσφέρει έκπτωση της τάξης του 47,65% προκειμένου να μειοδοτήσει στον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook