Η Δούκισσα του Cambridge οπλίστηκε με αρκετή αυτοπεποίθηση και έκανε την πρώτη της σόλο εμφάνιση, από την ένταξή της βασιλικής οικογένειας. Η Kate παρευρέθηκε σε μια ιδιωτική προβολή της νέας έκθεσης της National Portrait Gallery αφιερωμένη στο έργο του Lucian Freud.

Φτάνοντας στην γκαλερί η Κate συνάντησε εξέχουσες  καλλιτεχνικές προσωπικότητες του χώρου, συμπεριλαμβανομένης της φωτογράφου Μαρία McCartney, της Βella Freud, κόρη του καλλιτέχνη, και του Jefferson Hack.

Η Δούκισσα φόρεσε ένα γκρι, τουίντ φόρεμα-παλτό της εταιρίας Jesire, μιας fast fashion αλυσίδας με πολλά καταστήματα σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία. Οι τιμές για τα φορέματα Jesire κυμαίνονται  περίπου τις 150 λίρες. Ολοκλήρωσε το outfit  με ένα εντυπωσιακό βραχιόλι με διαμάντια  και ψηλοτάκουνα  Jimmy Choo.


Τα μαλλιά της είχαν ιδιαίτερη λάμψη χάρη στην τετράωρη επίσκεψη της την περασμένη Δευτέρα στον κορυφαίο hair stylist Richard Ward. Η 30χρονη δούκισσα εκμεταλλεύτηκε την απουσία έξι εβδομάδων του συζύγου της στις Νήσους Φόκλαντ, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ένα εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Παρά το γεγονός ότι παντρεύτηκε πριν από σχεδόν δέκα μήνες, η Kate δίσταζε να παραβρεθεί σε επίσημα events μόνη της, προτιμώντας πάντα να είναι στο πλευρό του William. Ωστόσο, πιστεύει ότι τώρα είναι έτοιμη να δει στην πράξη όσα έχει μάθει και η απουσία του μελλοντικού βασιλιά είναι μια καλή ευκαιρία.