Την άμεση επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, αλλά και των πρόσθετων ζητημάτων που ανακύπτουν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, συζήτησε η δήμαρχος Φαιστού από τον υποδιοικητή Δ.Υ.Π.Ε. κ. Νικήτα Καλογιαννάκη και τον Διοικητή ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου κ. Νίκο Κοκκίνη.

Η δήμαρχος πραγματοποίησε σύσκεψη με υποδιοικητή και διοικητή στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, όπου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ο προϊστάμενος ελεγκτής του Ι.Κ.Α., καθώς επίσης και εκπρόσωποι γιατρών και υγειονομικών δομών της περιοχής.

Τόσο ο κ. Καλογιαννάκης, όσο και ο κ. Κοκκίνης έγιναν αποδέκτες πολλαπλών παραπόνων, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Τα ζητήματα επικεντρώθηκαν στην υποστελέχωση σε προσωπικό του Δήμου, στη μη αντικατάσταση του προσωπικού που συνταξιοδοτείται, καθώς και στις εν γένει δυσλειτουργίες στην παροχή υπηρεσιών Υγείας.

Η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη ζήτησε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα κυρίως της καθημερινότητας στον τομέα της Υγείας, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα ενός επαρκούς συστήματος Υγείας και στην Περιφέρεια. Η κ. Πετρακογιώργη αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου, στην πρωτοπορία του Δήμου να «τρέξει» μόνος σε όλη την Κρήτη, το πρόγραμμα «Μαθαίνω και Προλαβαίνω», αλλά και της προσπάθειας που γίνεται για Ίδρυση Δημοτικού Ιατρείου.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της Δημάρχου ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου κ. Κοκκίνης υποστήριξε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί δράσεις, ενώ παράλληλα προχωρούν διάφορα ζητήματα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο βαθμό του εφικτού.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Καλογιαννάκης τόνισε πως ήδη προγραμματίζονται δράσεις ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας στη Μεσαρά και ειδικά στο Δήμο Φαιστού. Ο κ. Καλογιαννάκης αναφέρθηκε στην στόχευση της Δ.Υ.ΠΕ. στο να μετεξελιχθεί  το Περιφερειακό Ιατρείο Τυμπακίου σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, καθώς και στη γενικότερη προσπάθεια τόνωσης του τομέα Υγείας.

Συνεπικουρώντας τον κ. Καλογιαννάκη ο κ. Κοκκίνης πρότεινε την υλοποίηση ενός προληπτικού προγράμματος Υγείας στα σχολεία σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού.
Η δήμαρχος τόνισε πως είναι θετική σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας πραγματοποιείται για το καλό του κοινωνικού συνόλου, εκφράζοντας την ελπίδα τα αποτελέσματα της συνάντησης να μπορέσουν σύντομα να αποδώσουν καρπούς.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook