Πιο κοντά παρά ποτέ η ελληνική χρεοκοπία μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, στα οποία  έχει αναδειχθεί ως πρώτο θέμα η  Ελλάδα και οι δραματικές εξελίξεις  στο πολιτικό μέτωπο.

Αρχής γενομένης  από το πρωί, όταν τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν μια εικόνα «σοκ» από την Ελλάδα, με εκτεταμένες αναφορές στις απαιτήσεις των εταίρων προς την Ελλάδα και στην πολιτική … αναταραχή που έχει προκληθεί, όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διαρκώς κάθε νέα εξέλιξη από την Αθήνα.

Η γενικότερη εικόνα που μεταφέρεται από τον διεθνή Τύπο είναι ότι η Ελλάδα δείχνει  να κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της  απέναντι στους εταίρους της.

Ενώ στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας βρίσκονται και  οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων με τους Financial Times να μεταδίδουν πως χιλιάδες Αθηναίοι πολίτες διαμαρτύρονται ενάντια στις νέες περικοπές και ανάλογα δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές σελίδες των βρετανικών, γαλλικών και γερμανικών μέσων.

Και το ΒΒC μεταδίδει: «Η Αθήνα διαδηλώνει ενάντια στα  νέα μέτρα που απαιτούνται για το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα».

Ιδιαίτερη μνεία  γίνεται και στις δηλώσεις Καρατζαφέρη: «To μικρότερο κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση  απορρίπτει τα νέα  μέτρα», μεταδίδουν οι FT και το Sky News.

Το κανάλι μάλιστα  μεταδίδει και την είδηση πως η Ελληνική Αστυνομία απειλεί να συλλάβει την τρόικα!

«Η Ελλάδα κάνει πίσω στις απαιτήσεις της τρόικα για πρόσθετες περικοπές», μεταδίδει και το Bloomberg, εστιάζοντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ.

«Οι Έλληνες διαδηλώνουν ενάντια στα μέτρα λιτότητας πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες», μεταδίδει το Reuters, το οποίο ομοίως αναφέρει πως η Ελληνική Αστυνομία στρέφεται εναντίον της Τρόικα.

(protothema)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook