Εναντίον της δημοσιογράφου Ντ.Κόχυλα στρέφονται, με επιστολή τους, οι παραγωγοί, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου \”Ησίοδος\”, με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο υπογράφει η ίδια χαρακτηρίζοντας \”μαγειρικό έγκλημα\” την αγορά ντομάτας εκτός εποχής.

Οι αγρότες με επιστολή τους καλούν τη δημοσιογράφο και την εφημερίδα να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

H επιστολή

Κυρία Κόχυλα
Αγανάκτηση και εκνευρισμό έχει προκαλέσει το δημοσίευμα σας στην εφημερίδα τα ΝΕΑ , το Σάββατο 4/2 , σε όλους τους συναδέλφους αγρότες και όχι μόνο .

Αναφέρεστε για τις ντομάτες , ότι είναι \”μαγειρικό έγκλημα\” να τις ψωνίζει κανείς τέτοια εποχή . Το μόνο έγκλημα κυρία Κόχυλα , είναι αυτό που διαπράττετε εσείς , απέναντι στους πάνω από εφτά (7) χιλιάδες αγρότες της περιοχής μας .

Ενώ είστε μία αναγνωρισμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας μαγειρικής , με δραστηριότητα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική θα έπρεπε πριν αναφερθείτε στην ντομάτα εκτός εποχής , να κάνετε μία μικρή και σύντομη έρευνα για να μην αποδίδετε τόσο σκληρούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς .

Δικαίωμα σας να θέλετε να στηρίξετε κάποιο προϊόν , είτε για προσωπικούς , είτε για οικονομικούς λόγους , αλλά όχι πάντως συκοφαντώντας και απαξιώνοντας ανθρώπους που έχουν παλέψει και έχουν πετύχει . Όπως και να έχει , αλήθεια υπάρχει προϊόν που να είναι επεξεργασμένο–διατηρημένο και να είναι ανώτερο από το όποιο φρέσκο;

Γνωρίζετε μήπως ότι η ντόπια παραγωγή λιαστής ντομάτας είναι μικρή και ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες γίνονται εισαγωγή από την Τουρκία , που καλά γνωρίζουμε τους τρόπους παραγωγής τους και ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν , στην χώρα μας είναι απαγορευμένα χρόνια τώρα ;

Εδώ , στην νοτιότερη πόλη της Ευρώπης , στην Ιεράπετρα , τη νύφη του Λυβικού , είμαστε πρωτοπόροι στην καλλιέργεια εκτός εποχής κηπευτικών , αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο . Στα πάνω από δεκαπέντε (15) χιλιάδες στρέμματα σύγχρονων θερμοκηπίων που διαθέτουμε , εδώ και πολλά χρόνια παράγουμε πιστοποιημένα πρώιμα κηπευτικά υψηλής θρεπτικής αξίας , καλύπτοντας το 70% της εγχώριας παραγωγής , που ταξιδεύουν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Διεθνής πιστοποιητικοί οργανισμοί , ελέγχουν από το πρώτο στάδιο την παραγωγή και πιστοποιούν τα προϊόντα μας προσφέροντας έτσι στον καταναλωτή όχι μόνο εγγυημένα και ασφαλή προϊόντα αλλά και την δυνατότητα να μην φοβόμαστε κανένα ανταγωνισμό .

Η μεγάλη ηλιοφάνεια , το μικροκλίμα της περιοχής μας,σε συνδυασμό με το μεράκι και τις γνώσεις των παραγωγών μας , δίνουν στα προϊόντα μας το συγκριτικό πλεονέκτημα να έχουν καθολική αποδοχή .

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι στις καλλιέργειες μας η γονιμοποίηση των ανθών γίνετε από βομβίνους , και για την καταπολέμηση των βλαβερών εντόμων γίνονται προγραμματισμένες εξαπολύσεις ωφέλιμων , σαρκοφάγων εντόμων , αποφεύγοντας έτσι τη χρήση χημικών ουσιών .

Μέσα από τα πρωτοκόλλα πιστοποίησης , και λόγω της συστηματικής καλλιέργειας , γίνετε χρήση ελάχιστων προβλεπόμενων σκευασμάτων , που η δράση τους περιορίζετε στις δύο με τρεις ημέρες .

Κυρία Κόχυλα είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα των προϊόντων μας και αν και έχει γίνει αρκετές φορές , δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αντιδρούμε δυναμικά σε συκοφαντικά δημοσιεύματα και να ζητάμε την αποκατάσταση της αλήθειας .

Ζητάμε από εσάς αλλά και από την εφημερίδα , στα πλαίσια της δημοκρατίας που πρέπει να λειτουργούμε όλοι , για την αποκατάσταση της αλήθειας και το περί δικαίου αίσθημα των παραγωγών μας , να προβείτε στην δημοσίευση της επιστολής μας .

Ελπίζουμε το έγκλημα αυτό να είναι το τελευταίο για τους αγρότες και τα προϊόντα μας .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook