Μέσα από Συμπληγάδες καλείται να περάσει ο ελληνικός λαός, με τους εργαζομένους, συνταξιούχους, ανέργους, να βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τη μεταπολίτευση.

Σκληρά και άδικα μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόικα, έγιναν αποδεκτά από τους πολιτικούς αρχηγούς και την ερχόμενη Κυριακή θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή.

Η διέξοδος των πολιτών ήταν μία. Αντίσταση. Δυο μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, δύο ιστορικά σύμβολα αντίστασης και αλληλεγγύης, ο Μανώλης Γλέζος και ο Μίκης Θεοδωράκης, συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες να πουν ένα «όχι» απέναντι στη λαίλαπα των νέων μέτρων που γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω τη χώρα και με υπέρμετρη δόση θυμού και οργής να αντισταθούν στην πίεση των δανειστών.

Σήμερα, χιλιάδες ήταν οι πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στις πορείες σε διάφορες ελληνικές πόλεις και με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα φώναξαν «όχι» στην εξαθλίωση.

\"\"

Δείτε σχετικό βίντεο

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά δεν έλειψαν τα επεισόδια. Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι δημιουργήθηκε μία εστία έντασης, η οποία ήταν αρκετή για να σημειωθούν στη συνέχεια μεγαλύτερα επεισόδια και να γενικευτούν στους γύρω δρόμους.

\"\"

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλωτές που βρέθηκαν στις οδούς Φιλελλήνων και Μητροπόλεως πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών. Άλλοι έσπασαν μάρμαρα στην πλατεία Συντάγματος και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν επί της Μητροπόλεως, Φιλελλήνων και της Πανεπιστημίου.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας τελούν υπό κατάληψη.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και την πλατεία Ομονοίας για να διαδηλώσουν, στο πλαίσιο των τριήμερων κινητοποιήσεων που προανήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ

\"\"

Στην πλατεία Ομονοίας, περί τα 10.000 άτομα, μέλη του ΠΑΜΕ, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αντίσταση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το Μέτωπο ανανέωσε το «ραντεβού» για αύριο στις 11:00 το πρωί, με προσυγκεντρώσεις σε 52 σημεία της Αθήνας.

\"\"

Προηγουμένως, στην Ομόνοια μετέβη και η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ανέφερε: «Kαι τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία δεν θα αποτραπεί, η μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους.

Κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Πρωινή κατάληψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, από το ΠΑΜΕ.

Στο μπαλκόνι ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγράφεται: «Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας – Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή – ΠΑΜΕ».

Της κατάληψης της περιφέρειας, προηγήθηκε κινητοποίηση στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου στις 05.30 το πρωί.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στα νέα μέτρα πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ρης πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ η οποία ξεκίνησε σήμερα.

Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, έξω από το ΕΚΘ. Ακολούθησε πορεία στην Εγνατία, με κατεύθυνση το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οδό Δαναϊδών.

Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης, όπου υπήρξε ένταση.

\"\"

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

\"\"

Συγκεντρώσεις προγραμματίζουν τα συνδικάτα και αύριο την ίδια ώρα, στα ίδια σημεία, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της 48ωρης απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε άλλα σημεία του κέντρου προγραμματίζονται πικετοφορίες και πορείες.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook