Ο κίνδυνος να καταψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση, εξαιτίας και της αποσύνθεσης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενεργοποίησε τους κορυφαίους του κόμματος.

Κοινός τόπος στους κόλπους των στελεχών είναι ότι το Κίνημα εμφανίζει σημάδια διάλυσης. Για αυτό το λόγο Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκαν σήμερα γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Ο υπουργός Οικονομικών τους ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας. Ότι πρέπει μέχρι την Τετάρτη να έχουμε ψηφίσει το προμνημόνιο και μέχρι τον Ιούνιο να το έχουμε υλοποιήσει. Αλλιώς, μας περιμένει η χρεοκοπία.

Τα κορυφαία στελέχη εκτίμησαν και τον κίνδυνο καταψήφισης. Ή αντάρτικου από πολλούς βουλευτές. Για αυτό συζήτησαν το ενδεχόμενο να τεθεί κομματική πειθαρχία. Σε κάθε περίπτωση, συμφώνησαν πως θα πρέπει όλοι οι βουλευτές να ενημερωθούν για το τι θα συμβεί στη χώρα αν χρεοκοπήσει. Και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Επιπλέον, οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν: πως θα πρέπει στη Βουλή να παρουσιαστούν ολοκληρωμένα νομοσχέδια και όχι ένα άρθρο και ότι αμέσως μετά το πιο σωστό είναι η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές!

Όλα αυτά με φόντο την εντεινόμενη πίεση των εταίρων για την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της δανειακής σύμβασης και την αποφυγή της χρεωκοπίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook