Την άμεση παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), υπέρ των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον γενικό διευθυντή του ILO Χουάν Σομαβια, κατά την οποία τον ενημέρωσε για τις περαιτέρω και ιδιαιτέρως επώδυνες απώλειες που δέχονται με το νέο μνημόνιο οι Έλληνες εργαζόμενοι.

Την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία από τις αποφάσεις που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, εξέφρασε ο επικεφαλής του ILO, και εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η εκ νέου παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Somavia για τα μέτρα που επιβάλλονται στους Έλληνες εργαζόμενους μέσω του νέου μνημονίου, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καταστρατήγηση της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων που προστατεύεται από τις διεθνείς συμβάσεις.

Ο γενικός διευθυντής του ILO, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία από τις κυβερνητικές αποφάσεις που επιβάλλουν οι δανειστές και εκτίμησε ότι είναι αναγκαία η εκ νέου παρέμβαση του Διεθνούς Γραφείου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook