Το Volvo S60 και το V60 κατέκτησε τόσο τα πέντε αστέρα στις Ευρωπαϊκές δοκιμές προσκρούσεις, όσο και στις αντίστοιχες Αμερικανικές, όντας ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που το έχουν καταφέρει αυτό…

Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα το V60 κατέκτησε πέντε αστέρια και ανακηρύχθηκε ως το «καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία Μεγάλων Οικογενειακών» στις ευρωπαϊκές δοκιμές του EuroNCAP (Euro-New Car Assessment Program). Στις ίδιες δοκιμές, ξεχωριστό βραβείο απέσπασε το City Safety, το σύστημα της Volvo για την αποφυγή συγκρούσεων σε χαμηλές ταχύτητες, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό των Volvo S60, V60, S80, XC60, XC70.

Τώρα, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το Volvo S60, αξιολογήθηκε με πέντε αστέρια στις αντίστοιχες δοκιμές πρόσκρουσης της NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) στις Η.Π.Α.. Το S60 ήταν το μόνο αυτοκίνητο που έλαβε πέντε αστέρια και στις τρεις κατηγορίες πρόσκρουσης, ήτοι μετωπική, πλάγια σε στύλο και πλάγια σε επιφάνεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι το είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της premium κατηγορίας στις Η.Π.Α. που διαθέτει πέντε αστέρια σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών και ταυτόχρονα προσφέρει στον εξοπλισμό του όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που συνιστά η ίδια η NHTSA!

Με αφορμή τις παραπάνω διακρίσεις, ο Στέφαν Γιακόμπι, Πρόεδρος και CEO της Volvo έδωσε και μία γεύση για το άμεσο μέλλον: «Η Volvo ηγείται στην εξέλιξη της τεχνολογίας που βοηθά τον οδηγό όχι μόνο να οδηγά με ασφάλεια αλλά και να αποφεύγει συγκρούσεις. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε λίγες εβδομάδες, θα επιβεβαιώσουμε ακόμα περισσότερο την ηγετική μας θέση αποκαλύπτοντας νέες επαναστατικές τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας!»

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook