Είδη πρώτης ανάγκης, αλλά όχι μόνο, αρπάζουν από καταστήματα και σπίτια οι κάθε λογής μικροκακοποιοί που δρουν σε όλη τη χώρα. Συνήθως, οι δράστες είναι αλλοδαποί και βασικός στόχος τους είναι τα είδη διατροφής. Όμως, κλέβουν και ό,τι άλλο τους είναι χρήσιμο.

Στην Ερμούπολη της Σύρου, πάντως, οι δύο αλλοδαποί που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφαλείας είχαν κάνει τις κλοπές… επάγγελμα και είχαν ρημάξει τα σούπερ μάρκετ της πόλης! Από συνολικά τρία καταστήματα, ο 37χρονος Μαυριτανός και ο 23χρονος Μαροκινός συνεργός του είχαν αρπάξει κάτω από τη μύτη των υπαλλήλων προϊόντα αξίας 1.377 ευρώ! Εκτός από τρόφιμα και απορρυπαντικά, οι δράστες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου είχαν κλέψει ακόμη και… καλλυντικά!

Αντίθετα, ένας 38χρονος Αλγερινός και ένας 28χρονος Κολομβιανός που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, είχαν κλέψει μόνο τρόφιμα και… ποτά από τα ράφια ενός σούπερ μάρκετ. Όμως, τα είδη που πήραν είχαν αξία 114 ευρώ και θα χρειαζόταν… καρότσι για τη μεταφορά τους! Έτσι, ακινητοποιήθηκαν από το προσωπικό και παραδόθηκαν στην Αστυνομία.

Πάρτι… ετοιμάζουν, όπως φαίνεται, οι άγνωστοι διαρρήκτες που τρύπωσαν σε ένα καφέ μπαρ στην Πάτρα αφού, εκτός από τα 150 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο, άρπαξαν ακόμη έναν φορητό υπολογιστή, μια τηλεόραση και 20 μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά!

Ωστόσο, οι άγνωστοι που διέρρηξαν την αποθήκη ενός κτήματος στον Πισσώνα Ευβοίας, ήθελαν κυρίως να εξασφαλίσουν την θαλπωρή που θα τους προσέφερε αυτές τις παγερές νύχτες η… σόμπα που έκλεψαν! Μαζί με αυτήν, όμως, άρπαξαν ακόμη ένα αλυσοπρίονο και ένα σκαπτικό μηχάνημα! Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αρτάκης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook