Σύμφωνα με τη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, τα πλεονεκτήματα των παχουλών γλουτών εκτείνονται έως και στη μείωση του κινδύνου διαβήτη.
Ο καθηγητής Jimmy Bell από το Hammersmith Hospitals NHS Trust εξηγεί: «επειδή το λίπος που συσσωρεύεται στο πίσω μέρος του σώματος διασπάται πιο αργά από το κοιλιακό λίπος παράγει λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες – χημικές ουσίες που έχουν συσχετιστεί με το διαβήτη, τα καρδιαγγειακά και την παχυσαρκία. Η καύση όλο και περισσότερου λίπους λοιπόν από την περιοχή των γλουτών δεν θεωρείται ωφέλιμη».
Πηγή: vita.gr