Τον … \”εξορκισμό\” του αυτοαποκαλούμενου \”προφήτη\” Ζουρούμπαμπελ, που άφησε πίσω του τις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στη Φαιά Πέτρα του δήμου Σιντικής και έστηε το ιδιόρρυθμο κοινόβιο του, περιμένοντας την … Δευτέρα Παρουσία στις 19 Ιουλίου 2012, ετοιμάζει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τους πιστούς της μητροπόλεώς του και την Τρίτη (14/2) θα μεταβεί στην Φαιά Πέτρα, όπου θα χοροστατήσει σε Μέγα Εσπερινό και να καθοδηγήσει τους κατοίκους του χωριού.

«Δεν ξέρουμε αν ο συγκεκριμένος κύριος είναι φυγόποινος, τρελός ή ακόμη και επικίνδυνος, φοβάμαι για άλλα πράγματα» δήλωσε με νόημα ο μητροπολίτης, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο … \”προφήτης, δήλωσε για άλλη μια φορά πως δεν έχει κακές προθέσεις : «Ο δημιουργός μου είπε να φύγω από τις ΗΠΑ και να έρθω στη Φαιά Πέτρα που είναι ένας ευλογημένος τόπος για να γλιτώσω από τη συντέλεια του κόσμου που έρχεται στις 19 Ιουλίου του 2012»

Εδώ και ένα χρόνο, Ζουρούμπαμπελ ζει σε ένα μικρό αγρόκτημα με τη σύντροφό του και την κόρη της, εκτρέφοντας κότες και γαλοπούλες και καλλιεργώντας ζαρζαβατικά, ενώ παράλληλα ανεβάζει τις προφητείες του στο YouTube.

Πριν από ένα μήνα, ο «προφήτης» επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Σιντικής, του ανακοίνωσε πως είναι προφήτης και του μίλησε για τη συντέλεια του κόσμου και τα οράματα που έχει. Έλαβε όμως την απάντηση πρέπει να αρχίσει να προσεύχεται και να σταματήσει να μεταφέρει τις ιδέες που έχει.

«Ο καθένας έχει τα δικά του πιστεύω», λένε κάτοικοι του χωριού. «Δε μας ενοχλεί, ζούμε μαζί του ειρηνικά, έχουμε όμως απορία τι θα γίνει και αν γίνει».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook