Διάγγελμα στον ελληνικό λαό προετοιμάζεται να απευθύνει το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, αν και, το πρωί του Σαββάτου, από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα με το λαιμό του.

Ο πρωθυπουργός ανέμενε και την έκβαση των συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες καλούνται να αποφανθούν επί συμφωνιών και συμβάσεων εκατοντάδων σελίδων, με νομικούς και τεχνικούς όρους σύνθετους, οι οποίες κατατέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκλευής στη Βουλή.

 Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τα συγκεκριμένα κείμενα – δηλαδή το νέο Μνημόνιο και τη συμφωνία για το \”κούρεμα\”, ενώ νωρίτερα στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός είχε περιγράψει με δραματικούς τόνους το τί θα σήμαινε μια χρεοκοπία για την χώρα.

Ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε επίσης ότι όσοι υπουργοί καταψηφίσουν τη σύμβαση θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης. «Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε» είπε χαρακτηριστικά. Και κάλεσε τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

 Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε στην εισήγησή του ότι και οι αντοχές του ελληνικού λαού αγγίζουν τα όριά τους. \”Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό θα είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook