Αποκριάτικο χρώμα αποκτά το Ηράκλειο, καθώς ξεκινά αύριο και επίσημα το \”Καστρινό Καρναβάλι 2012\” με το 3ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. Στις 10:30 το πρωί μικρά και μεγάλα παιδιά με τις αποκριάτικες στολές τους ή και μόνο τη μάσκα τους πρέπει να είναι στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μέσω της 1821 και της πλατείας Κορνάρου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου και του Λυκείου Ελληνίδων με το \”γαϊτανάκι\” και του \”OMMA\” Στούντιο με τους ξυλοπόδαρους.

Οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο 3ο Παιδικό Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού θα περάσουν στον περιφραγμένο χώρο της πλατείας, όπου θα τους περιμένουν γρίφοι, δοκιμασίες, παιχνίδια και δώρα στους νικητές και σε όσους συμμετέχουν.

Παράλληλα με το 3ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες των παιδιών και χάπενινγκ στη λεωφόρο Δικαιοσύνης με τη συνεργασία της Εφορίας Προσκόπων Ηρακλείου. Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρουν οι χορευτές της σχολής Nenas Academy, η χορευτική ομάδα Caritmo και η σχολή χορού της Βάσως Νιακάκη με σκοπό να ξεσηκώσουν τον κόσμο με τις latin και hip hop χορογραφίες τους, ενώ παράλληλα οι σπουδάστριες του ΙΕΚ \”Μορφή\” θα κάνουν face painting.

Η μεγάλη παρέλαση

Υπενθυμίζεται πως η μεγάλη ημέρα του Καστρινού Καρναβαλιού έχει οριστεί για τις 18 του Φλεβάρη, οπότε και θα λάβει χώρα η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι από τη Χανιώπορτα και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

 Στην κορυφή της παρέλασης θα βρίσκονται και θα δίνουν το ρυθμό η Φιλαρμονική του Δήμου και το Λύκειο Ελληνίδων με το γαϊτανάκι και τους ξυλοπόδαρους του \”ΟΜΜΑ\” Στούντιο. Θα ακολουθήσουν οι παραδοσιακές ομάδες από τους δήμους του Ηρακλείου, το άρμα της ομάδας \”Λούφα και παραλλαγή\” και, τέλος, οι άλλες ομάδες με τη σειρά της κλήρωσης.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσουν διάφορα δρώμενα στο κέντρο της πόλης από τις παραδοσιακές ομάδες που φιλοξενεί το Καρναβάλι.

 

Εφημερίδα Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook