Το Ιράν «θα εγκαινιάσει τις επόμενες ημέρες πολλά σημαντικά πυρηνικά έργα» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι το Ιράν δεν πρόκειται να διακόψει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου.

Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε μπροστά σε πλήθος κόσμου στην Τεχεράνη που είχε συγκεντρωθεί με την ευκαιρία του εορτασμού της 33ης επετείου από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να εγκαινιάζονται και να τίθενται σε λειτουργία πολλά σημαντικά πυρηνικά έργα στο Ιράν» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποια έργα αναφέρεται.

Στο Ιράν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του πρόγραμμα που θεωρείται ότι έχει στρατιωτικό σκοπό.

Πάντως, ο Ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του «δεν θα παραδοθεί ποτέ» παρά «τη γλώσσα της βίας» που χρησιμοποιούν στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα οι μεγάλες δυνάμεις.

«Αν χρησιμοποιείτε τη γλώσσα της βίας, σας το λέω ξεκάθαρα, το ιρανικό έθνος δεν θα παραδοθεί ποτέ» υπογράμμισε ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος στους δυτικούς. «Ο μόνος δρόμος για εσάς είναι να αναγνωρίσετε τα δικαιώματα του ιρανικού έθνους (όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα) και να επανέλθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» πρόσθεσε στη διάρκεια της ομιλίας του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι παρά τις πιέσεις το Ιράν δεν θα κάνει πίσω ούτε εκατοστό από τις αξίες του και τα (πυρηνικά του) δικαιώματα» επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ISAN ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το «Ιράν σίγουρα θα γράψει ιστορία και θα αλλάξει τον κόσμο».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook