Εννέα συνδικαλιστικοί,επιστημονικοί και θεσμικοί μαζικοί φορείς των Χανίων,με ανοιχτή τους επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού κ.κ.Δαμιανάκη,Βαλυράκη,Κουρουπάκη και Μαρκογιαννάκη,απευθύνουν έκκληση έστω την ύστατη στιγμή να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και να τιμήσουν την καταγωγή τους αρνούμενοι την ψήφο στο,ολέθριο, όπως τονίζουν νομοθέτημα.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής :

\”Αξιότιμοι Κυρία και Κύριοι Βουλευτές του Νομού Χανίων,

Τα δύο τελευταία χρόνια, με αφετηρία την ψήφιση του πρώτου «μνημονίου», ολόκληρος ο ελληνικός λαός δέχεται συνεχείς, καλοσχεδιασμένες, βίαιες και οδυνηρές επεμβάσεις στο βιοτικό του επίπεδο. Επιθέσεις που υπακούουν σε μακρόπνοο εξωγενή σχεδιασμό και είναι κατάφωρα αντίθετες με το ελληνικό Σύνταγμα, τις διεθνείς συνθήκες προστασίας της Εργασίας και , γενικότερα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, επέφεραν ήδη βίαιη αναδιάταξη στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα της χώρας.

Δυστυχώς άμεσοι συνεργοί ήσαν όλοι και όλες όσοι , παρά τη σφοδρή λαϊκή αντίθεση, ψήφισαν με σπουδή και κάτω από ένα πνεύμα κακώς εννοούμενης κομματικής πειθαρχίας τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι σαφές ότι χωρίς τη θεσμική στήριξη των Βουλευτών της παρούσας Βουλής δεν θα ήταν δυνατή η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς υποδούλωσης.

Σας είναι ασφαλώς οικείες οι έντονες εκδηλώσεις απαξίωσης της πολιτικής πρακτικής που προκάλεσε αυτήν τη χωρίς προηγούμενο εθνική κρίση και των προσώπων που την στηρίζουν και εκφράζουν. Η Ελλάδα του σήμερα δεν μοιάζει καθόλου με την Ελλάδα πριν την επέλαση των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και των ανελέητων εκφραστών του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι πια ολοφάνερο πως υπάρχει όχι απλώς αναντιστοιχία αλλά πλήρης διάσταση ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα και τα συμφέροντα της πατρίδας μας και στους υπάρχοντες πολιτικούς εκπροσώπους, που θα βαθαίνει όσο δεν ακολουθείται η μόνη δημοκρατικά ανεκτή λύση , η διενέργεια εκλογών.

Αυτές τις μέρες έρχεται εσπευσμένα και υπό την απειλή άμεσης χρεοκοπίας το λεγόμενο δεύτερο «μνημόνιο». Είναι μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που ολοκληρώνουν την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τα οποία δούλεψαν και πάλεψαν γενιές ολόκληρες .

Καλείσθε και πάλι να ψηφίσετε.

Τα δικό μας ερώτημα είναι :

Θα σταθείτε και αυτή τη φορά κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων ;

Θα συμβάλλετε με τη ψήφο σας ώστε να αλυσοδεθούμε εμείς και τα παιδιά μας για δεκαετίες ;

Σκεφτείτε το καλά!

Οι φορείς της πόλης και του νομού Χανίων που υπογράφομε αυτήν την έκκληση απευθυνόμαστε σε σας με την απαίτηση να ανταποκριθείτε όχι στις δικές μας δοξασίες ή σκοπιμότητες αλλά στις πραγματικές ανάγκες του λαού μας.

Απαιτούμε να τιμήσετε την καταγωγή σας, την ιστορία τιμής και αντίστασης που έχει αυτή γωνιά της Ελλάδας και να αρνηθείτε την ψήφο σας στο ολέθριο νομοθέτημα που έρχεται για τυπική επικύρωση.

Παράλληλα επισημαίνουμε:

Η κατακραυγή μας για τους επίορκους είναι παραπάνω από σίγουρο πως θα τους ακολουθεί για πάντα !

Χανιά 9-2-2012

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook