Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει ότι θέλετε να βυθιστείτε μέσα στο ζεστό νερό και να αφήσετε πίσω σας όλο αυτό το θόρυβο της πόλης αλλά και των καθημερινών δυσάρεστων σκέψεων που έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό σας; Ήρθε η ώρα να το εφαρμόσετε χαρίζοντας στον εαυτό σας ένα αφρόλουτρο! Αφιερώστε κάποιες ώρες από την Κυριακή σας για να περιποιηθείτε το εαυτό σας, το σώμα σας, την ομορφιά σας. Εάν έχετε παιδιά ζητήστε από το σύζυγο να τα πάει μια βόλτα ή εάν ζείτε με το φίλο σας δώστε του «άδεια» να πάει στους φίλους του. Εάν πάλι είσαστε μόνοι σας απλά κρατήστε αυτή την ατμόσφαιρα χαλάρωσης λιγάκι παραπάνω.

Στήστε το σκηνικό:

  • Προμηθευτείτε με μερικά άλατα, βάλτε μέσα στην μπανιέρα σας λίγες σταγόνες από κάποιο αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και προσθέστε ένα ενυδατικό αφρόλουτρο, εάν είναι από φρέσκα υλικά ή βιολογικά ακόμα καλύτερο. Το νερό θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία ευχάριστη για το δέρμα σας.
  • Επιλέξτε την μουσική που θέλετε να ακούτε όσο θα αφήνετε το σώμα σας να χαλαρώσει και ανάψτε και μερικά αρωματικά κεριά για να κάνετε ατμόσφαιρα.
  • Ένα βιβλίο ή το αγαπημένο σας περιοδικό μπορεί να σας κρατήσει παρέα.
  • Εκμεταλλευτείτε την παραμονή σας μέσα στο ζεστό νερό και τους υδρατμούς που μαλακώνουν το δέρμα και τα μαλλιά και κάντε μια μάσκα στο πρόσωπο αλλά και στα μαλλιά σας. Και τα δύο απαιτούν να τα αφήσετε περίπου 20 λεπτά, όσο δηλαδή θα πάρει μέχρι το νερό να αρχίσει να κρυώνει.
  • Λίγο πριν τελειώσετε το αφρόλουτρό σας, κάντε στο σώμα σας ένα ελαφρύ πίλινγκ.
  • Ξεβγάλετε τις κρέμες από τα μαλλιά και το σώμα, λουστείτε και κάντε ένα γρήγορο ντουζ σε θερμοκρασία λίγο πιο δροσερή ώστε το σώμα να επανέλθει και μετά να μην τουρτουρίζετε από την ξαφνική αλλαγή.
  • Μην ξεχάσετε πως αμέσως μετά η ενυδάτωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Βάλτε ενυδατική κρέμα σώματος ή κάποιο λάδι και το ίδιο κάνετε και στο πρόσωπο σας βάζοντας ενυδατικό serum και κρέμα ματιών και προσώπου.
  • Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να περιποιηθείτε και τα νύχια σας, αφού εχουν μαλακώσει και μπορείτε να κάνετε το τέλειο πετικιούρ.
  • Παραμείνετε για λίγο με τον μπουρνούζι σας ή ντυθείτε με μια ζεστή φόρμα και φτιάξτε ένα ζεστό πράσινο τσάι ή ένα τσάι με βότανα.

Tα αγαπημένα μου beauty tips:

Ρυθμίζω το νερό στο ζεστό αλλά όχι στο καυτό για αφυδατώνει την επιδερμίδα μου.
Επιλέγω αιθέρια έλαια και αρωματικά κεριά ανάλογα με τη διάθεσή μου neroli για ηρεμία, περγαμόντο για ενέργεια.
Τα προϊόντα απολέπισης σώματος προτιμώ να συστατικά όπως μπαμπού και φρούτα. Επιμένω στις περιοχές όπως αγκώνες και πέλματα.
Η ενυδάτωση του σώματος πρέπει να γίνει με προσοχή και όχι με βιασύνη. Σκουπίστε ταμποναριστά με την πετσέτα σας και απλώστε ένα body butter καλά σε όλο το σώμα. Έτσι θα Κλειδώσετε καλύτερα την υγρασία. Επιλέξτε ένα που να έχει όμορφη μυρωδιά και περιμένετε ένα λεπτό πριν ντυθείτε.
Ο καλύτερος τρόπος να νιώσετε όμορφα μία χειμωνιάτικη μέρα και να προετοιμαστείτε για το ξεκίνημα μιας απαιτητικής εβδομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook