Την απεργία τους αποφάσισαν να σταματήσουν χθες το βράδυ οι στρατιωτικοί αστυνόμοι στη Μπαΐα της Βραζιλίας, έπειτα από δώδεκα ημέρες κινητοποιήσεων, γεγονός που είχε προκαλέσει ένα πρωτόγνωρο κύμα βίας στην πόλη, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εφημερίδας «O Globo».

Αντίθετα, οι συνάδελφοί τους στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως και οι πυροσβέστες, συνεχίζουν την απεργία. Πάντως, η πολιτική αστυνομία ανέστειλε τις κινητοποιήσεις της.

Μετά την απομάκρυνση την Πέμπτη των περίπου διακοσίων αστυνομικών που είχαν καταλάβει το κοινοβούλιο της Μπαΐα και τη σύλληψη του επικεφαλής των απεργών, οι κινητοποίσεις των στρατιωτικών αστυνομικών έχασαν την ορμή τους.

Η απόφαση να σταματήσει η απεργία ελήφθη σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Correio de Bahia», οι αστυνομικοί κέρδισαν αυξήσεις στους μισθούς τους, ενώ οι αρχές δεσμεύθηκαν ότι δεν θα διώξουν ποινικά και διοικητικά τους απεργούς. Μόνο οι δύο επικεφαλής των απεργών, που συνελήφθησαν την Πέμπτη, θα παραμείνουν στη φυλακή.

Από τότε που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταγραφεί στη Μπαΐα περίπου 160 δολοφονίες, διπλάσιος αριθμός από τον κανονικό, μία εβδομάδα πριν το καρναβάλι που προσελκύει στην περιοχή χιλιάδες τουρίστες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook