Πέρασαν δώδεκα χρόνια από τη δολοφονία του γνωστού εκατομμυριούχου ομογενή επιχειρηματία, Χρήστου Σαρησταύρου και ο δολοφόνος του παραμένει ασύλληπτος.

Η υπόθεσή του ήρθε ξανά στη δημοσιότητα από την εφημερίδα The Sunday Age που ασχολήθηκε με 200 ανεξιχνίαστους φόνους που έχουν γίνει στη Βικτώρια από το 1975 έως σήμερα.

Αφορμή για αυτό έδωσε η απαγγελία κατηγοριών στον Λέσλι Καμιλέρι για το φόνο της 13χρονης Προύντες Μπέρντ πριν 20 χρόνια στο Γκλεν Γουάβερλεϊ της Μελβούρνης.

Αυτό έδωσε ελπίδες και σε άλλους συγγενείς θυμάτων πως όσα χρόνια και αν περάσουν οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν.

Ο Κώστας Σαρησταύρος, αδελφός του θύματος, δεν είναι τόσο αισιόδοξος. «Στην αρχή», λέει, «με ενημέρωνε κάθε εβδομάδα η αστυνομία για τις έρευνες της σχετικά με τον φόνο του αδελφού μου που έγινε τον Οκτώβριο του 2000. Τώρα πια έχουν χρόνια να επικοινωνήσουν μαζί μου. «Μας έδωσαν πολλές υποσχέσεις για την σύλληψη του δολοφόνου αλλά τίποτα. Δε νομίζω πως κανείς ερευνά.
Είναι σκληρό να σκοτώνεται ένας πραγματικός τζέντλεμαν, όπως ήταν ο αδελφός μου, την ώρα που πάει σε φιλανθρωπική εκδήλωση και μετά κανείς να μη νοιάζεται», είπε ο κ. Σαρησταύρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook