Στις 2:26 το μεσημέρι έδεσαν και τα δύο πλοία της ΑΝΕΚ Olympic Champion και Ηellenic Spirit, τα οποία μετέφεραν συνολικά περισσότερο από 4.500 Κινέζους υπηκόους στην Κρήτη, που ζούσαν και εργαζόντουσαν στη μαρτυρική Λιβύη.

Πρώτο έδεσε, στο λιμάνι του Ηρακλείου, στις 2:14 το μεσημέρι το πλοίο Ηellenic Spirit και 12 λεπτά αργότερα το Ε/Γ Ο/Γ Olympic Champion.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την παραλαβή τυχόν τραυματιών αφού αρκετοί από τους ταξιδιώτες ήταν  ταλαιπωρημένοι.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου, βρίσκονταν από νωρίς το μεσημέρι, σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής, Αυτοδιοικητικής Ηγεσίας, για να υποδεχθούν τους ξένους επισκέπτες.

Οι Κινέζοι μεταφέρθηκαν σε 11 συνολικά ξενοδοχεία της Αμμουδάρας, της Χερσονήσσου, των Γουβών και των Μαλλίων με ένα κονβόϊ από λεωφορεία.

Σε πλήρη ετοιμότητα, βρίσκονταν και οι Αστυνομικές Αρχές για τον απαιτούμενο έλεγχο διαβατηρίων.

Αναμένεται  η άφιξη Βρετανών:

Στο μεταξύ αύριο  Παρασκευή θα φτάσουν στο Ηράκλειο με το \”Κνωσσός Παλάς\” των Μινωικών Γραμμών, πάνω από 2000 βρετανοί που εργαζόταν και ζούσαν στη Λιβύη.

Στο Ηράκλειο επίσης θα βρεθεί απόψε το βράδυ ο Άγγλος Πρόξενος για να βρεθεί κοντά στους Άγγλους υπηκόους.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 4502 κινέζων και άλλων ξένων υπηκόων από το λιμάνι του Ηρακλείου στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής από τα Μάλια μέχρι το Γάζι .Η επιχείρηση χαρακτηρίσθηκε άθλος από τον γενικό διοικητή Κρήτης κ.Θανάση Καρούντζο καθώς μέσα σε τρεις περίπου ώρες ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι ξένοι να εξέλθουν από τα πλοία και να ελεγχούν διαβατήρια και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα

Επέστρεψε στη Βεγγάζη το \”Βενιζέλος\”

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το \”Ελευθέριος Βενιζέλος\” το οποίο είχε αποπλεύσει νωρίτερα από το λιμάνι της Βεγγάζης με προορισμό το λιμάνι της Σούδας, επέστρεψε στο λιμάνι της Λιβύης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook