Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχτεί από χθες στο Μαυροβούνιο λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν παραλύσει τη χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στην πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα.

Από τις ισχυρές χιονοπτώσεις έχει διακοπεί κάθε είδους συγκοινωνία, έχει αποκοπεί το βόρειο από το νότιο τμήμα της χώρας και έχουν προκληθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Δύο μέρες παραμένουν αποκλεισμένοι στην περιοχή Κολάσιν οι 45 επιβάτες αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ποντγκόριτσα – Μπιέλο Πόλιε και ακινητοποιήθηκε λόγω του χιονιού. Τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ένας από τους επιβάτες του τρένου πέθανε, πιθανότατα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο οργανισμός σιδηροδρόμων απέστειλε συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα, για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες, στους οποίους μετέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέλη ειδικής αστυνομικής μονάδας.

Στη μάχη καθαρισμού από το χιόνι κεντρικών οδικών αρτηριών στην Ποντγκόριτσα, εκτός από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ρίχθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ίγκορ Λούκσιτς, μέλη του Κοινοβουλίου και φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπουντούτσνοστ.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου καθάρισε με φτυάρι την είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και ο πρόεδρος της Βουλής, Ράνκο Κριβοκάπιτς μαζί με βουλευτές καθάρισαν το χιόνι από τη στέγη του κτιρίου του Κοινοβουλίου.

Οι φίλαθλοι της ομάδας Μπουντότσνοστ απομάκρυναν το χιόνια μπροστά από το κτίριο του κέντρου πρώτων βοηθειών και από τη γέφυρα Μιλένιουμ.

Στην Ποντγκόριτσα, όπου το ύψος του χιονιού έφθασε τα 57 εκατοστά, κλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι σε δημοτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες να συμμετάσχουν στην επιχείρηση καθαρισμού των κεντρικών οδών από το χιόνι. Επίσης έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των ιδιωτικών οχημάτων.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ότι τα αρμόδια όργανα και οι υπηρεσίες κάνουν ό, τι είναι δυνατό, για να μετριάσουν τις συνέπειες της κακοκαιρίας χωρίς προηγούμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook