Το ηλεκτρικό Tesla S είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, που πριν ανακοινωθεί η τελική του τιμή, αλλα και πριν παρουσιαστούν επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ξεπούλησε! Παρόλα αυτά, οι ανθρωποι της Αμερικανικής εταιρείας -επιτέλους- παρουσίασαν το πρώτο promo video!

Θυμίσουμε οτι το εντυπωσιακό σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, διατίθεται από 49.900 δολάρια, κρατώντας την υπόσχεσή της ότι θα είναι κάτω από τα 50.000, έστω και για λίγο. Σημειώστε πως στην Αμερική, αλλά και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων σαν το Tesla S, επιδοτούνται με έκπτωση στους φόρους. Στην περίπτωση του S η έκπτωση αυτή είναι στα 7.500 $!

Η παραπάνω είναι η τιμή της βασικής έκδοσης, από τις συνολικά δύο που αρχικά θα διατίθεται. Οι εκδόσεις δε διαφέρουν σε εξοπλισμό -που είναι υπερπλήρης- αλλά βασικά σε διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες. Έτσι, η βασική έκδοση, διαθέτει μία συστοιχία μπαταριών λιθίου 40KWh που δίνει αυτονομία 160km με μία φόρτιση. Η επόμενη έκδοση διαθέτει μπαταρία 85 KWh που προσφέρει αυτονομία 370 km και η οποία κοστίζει 79.900$. Αναμένεται αργότερα και μία τρίτη έκδοση με αυτονομία 480km, αγνώστου τιμής, προς το παρόν.

Η φόρτιση του Tesla S γίνεται είτε από μια απλή πρίζα (των 220V), είτε από ειδική εγκατάσταση. Η φόρτιση με την απλή πρίζα διαρκεί μέχρι 3,5 ώρες, ενώ με την ειδική εγκατάσταση (κοστίζει περίπου 3.000 €) περιορίζεται στα 45 λεπτά.

\"\"

\"\"

(car+speed)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook