Η Ford έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το καινοτομικό σύστημα που υιοθετεί το νέο B-Max και αφορά στον τρόπο που ανοίγουν οι πίσω πόρτες του.


Το νέο Ford B-Max είναι η ολοκαίνουργια πρόταση της Ford στην κατηγορία των «μικρών» MPV μοντέλων. Μια πρόταση, η οποία αναμένεται να αντιπαρατεθεί με καταξιωμένα μοντέλα του είδους, με προεξέχον το OpelMeriva. Θυμίζουμε πως το B-Max, το οποίο αντικαθιστά το γερασμένο Fusion, βασίζεται στο δάπεδο του υπάρχοντος Fiesta, «κλέβοντας» όμως πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία των μεγαλύτερων MPV μοντέλων της Ford. Και συγκεκριμένα, από το Grand C-Max, τη… μακριά παραλλαγή του C-Max, από το οποίο δανείζεται τη λύση της συρόμενων πίσω θυρών, στοιχείο που έδωσε στους σχεδιαστές της Ford την ευκαιρία να «εξαφανίσουν» τις μεσαίες κολώνες του αμαξώματος.

Παρά την απουσία τους, όπως με έμφαση ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, το νέο B-Max πληροί ακόμα και τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας σε ότι αφορά στο απευκταίο ενδεχόμενο πλευρικής σύγκρουσης, χάρη στον ειδικό σχεδιασμό των θυρών και την περαιτέρω ενίσχυσή του. Όπως διευκρίνισε σήμερα η Ford με νεότερη ανακοίνωσή της, οι συρόμενες πίσω πόρτες του νέου B-Max τού χαρίζουν έναν χώρο για επιβίβαση/αποβίβαση στις πίσω θέσεις συνολικού μήκους 1,5 μ., όταν την ίδια στιγμή ο αντίστοιχος για το Opel Meriva δεν υπερβαίνει τα 0,7 μ.

Από εκεί και πέρα, το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα υιοθετεί μια κλασσική 5θέσια διάταξη, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία που σας παραθέτουμε. Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, το νέο B-Max αναμένεται να φιλοξενήσει και αυτό κάτω από το εμπρός καπό τη νέα γενιά κινητήρων EcoBoost, συμπεριλαμβανομένου και του νέου 3κύλινδρου 1.000άρη, ο οποίος θα αποδίδει 125 ίππους. Φυσικά, το παρόν θα δώσουν και οι γνωστοί πετρελαιοκινητήρες TDCi της γενιάς Duratorq.

Για περισσότερες όμως πληροφορίες, υπομονή έως τις αρχές του επόμενου μήνα, οπότε η Ford θα δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το νέο πολυμορφικό της τέκνο.

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook