Σε ιδιόχειρη επιστολή της που βγαίνει σε δημοπρασία, η πριγκίπισσα Diana εκφράζει στη μητριά της Raine Spencer την αγωνία της για την ύπαρξη άλλης γυναίκας στη ζωή του Καρόλου. Η 19χρονη Diana κάνει λόγο για μια μυστηριώδη γυναίκα, ενώ σκοπίμως επιλέγει να μην αναφέρει όνομα, αλλά αντιθέτως αποκαλεί την άλλη γυναίκα \”εκείνη\”. Στο γράμμα της αναρωτιέται αν θα έπρεπε να πάει σε ταξίδι στην Αυστραλία και να αφήσει τον Κάρολο μόνο του, εκφράζοντας αγωνία για την παρουσία άλλης γυναίκας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με τα προγραμματισμένα σχέδιά της και να φύγει ελπίζοντας ότι με την απουσία της θα μεγαλώσει η αγάπη μεταξύ της ίδιας και του πρίγκιπά της. Η επιστολή έχει ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 1981, ενώ ο Κάρολος της έκανε επίσημα πρόταση γάμου στις 3 Φεβρουαρίου. Η Diana έφυγε για την Αυστραλία όπως ήταν και το πρόγραμμά της πέντε ημέρες μετά.

\"http://4.bp.blogspot.com/-HP3FgCx5QqE/TbmCqBpYl9I/AAAAAAAAAG4/Ef1nWboVVOs/s1600/Camilla%2BParker%2BBowles.jpg\"Το περιεχόμενο της επιστολής είναι αποκαλυπτικό για τα συναισθήματα της αείμνηστης πριγκίπισσας. Εκφράζει τη χαρά της που μπορεί και πηγαινοέρχεται στο Σάντρινγκχαμ όπου η βασιλική οικογένεια περνούσε τις διακοπές των Χριστουγέννων, ώστε να περνά αρκετό χρόνο με τον πρίγκιπα χωρίς την παρουσία του Τύπου ή χωρίς να το γνωρίζει το κοινό. \”Αγαπημένη μου Raine, τι συγκινητικό γράμμα μου έστειλες. Με παινεύεις πολύ αν και δεν είμαι σίγουρη ότι μου αξίζει. Όπως είδες, πήγα και ήρθα στο Σάντρινγκχαμ χωρίς να με δουν. Δεν μπορώ παρά να είμαι πολύ ευχαριστημένη. Raine, ήσουν εξαιρετικά καλή και υπομονετική με όλο αυτό και συνεπώς ήθελα να σου πω πόσο ευγνώμων αισθάνομαι. Καθώς σκέφτομαι \’εκείνη\’ που λέγαμε, νομίζω ότι είναι σωστό να πάω στην Αυστραλία και όχι για πολύ, δυόμισι βδομάδες θα κάνουν και στους δυο μας καλό. Τέλος πάντων. Χίλια ευχαριστώ για όλη τη στήριξη και τις συμβουλές. Ελπίζω στο τέλος να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε. Τυχερός ο μπαμπάς που σε έχει, με πολύ αγάπη, Diana\”.

Η επιστολή βγαίνει σε δημοπρασία με θέμα τις αντίκες και τα συλλεκτικά είδη του Νορθαμπτονσάιρ, στο Άλθορπ, όπου βρίσκεται η έπαυλη της οικογένειας των Spencer και θεωρείται ότι εκεί γνωρίστηκαν η Diana με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το πρώτο γράμμα θα προκαλέσει εικασίες με την αναφορά του \”εκείνη\”. Η πιο πιθανή υποψήφια της αντωνυμίας είναι η Camila Parker Bowles, αντίζηλος της Diana όλα τα χρόνια του σύντομου γάμου της. \"http://s11.bdbphotos.com/images/orig/g/0/g0j3w32v08mf0g38.jpg\"Υπάρχει ωστόσο και μία άλλη γυναίκα στην οποία μπορεί να αναφέρεται η Diana, η έμπιστη του πρίγκιπα Dale Tryon.

Σε άλλη επιστολή της, στις 28 Δεκεμβρίου του 1980, ευχαριστεί τη μητριά της για τα δώρα της λέγοντας ότι όλα έχουν τέλειο χρώμα κι ελπίζει να εμφανιστεί ένα \”όραμα στα τιρκουάζ\”.

\’Πέρασα πολύ χαρούμενα Χριστούγεννα στο Άλθορπ και απόλαυσα την παρέα, το φαγητό και όλο τον κόπο που κάνατε να έχει επιτυχία η ημέρα. Υποφέρω από βαρυστομαχιά και πολύ μπλα μπλα\”. Το γράμμα προκαλεί απορία καθώς θεωρείται ότι η Diana μισούσε τη μητριά της την οποία αποκαλούσε Τοξική Raine. Και οι δύο επιστολές είναι σταλμένες από το διαμέρισμα όπου ζούσε η πριγκίπισσα στο Λονδίνο πριν από τον γάμο της και θα δημοπρατηθούν στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ ανήκαν σε ιδιωτική συλλογή της οποίας ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κατονομαστεί, αλλά είναι ένας άνδρας που εργαζόταν για ητν οικογένεια των Spencer, είχε γνωρίσει την Diana και τη συμπαθούσε ιδιαίτερα.

Αναμένεται ότι η δημοπρασία θα προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον καθώς \”οι επιστολές ρίχνουν φως στη ζωή μιας γυναίκας που υπήρξε εθνική κληρονομιά\” ανέφερε ο υπεύθυνος του πλειστηριασμού, στην Daily Mail.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook