Η διαδικασία αύξησης βάρους μπορεί να διαρκέσει από μήνες έως και χρόνια. Οι περισσότεροι όμως από εμάς θέλουμε και προσπαθούμε να χάσουμε τα περιττά μας κιλά μέσα σε λίγες μόνο βδομάδες ή λίγους μήνες.

Πόσες φορές δεν σας έχει δελεάσει η δίαιτα κάποιου περιοδικού που υπόσχετε γρήγορη απώλεια βάρους ή δεν έχετε μπει στον πειρασμό να ακολουθήσετε μια πολύ υποθερμιδική δίαιτα- διατροφή καταναλώνοντας ελάχιστα μόνο τρόφιμα και μένοντας νηστικοί πολλές ώρες μέσα στην ημέρα για να χάσετε πιο γρήγορα τα περιττά σας κιλά;

Καταλήγοντας να μην αντέξετε τη μεγάλη στέρηση για πολλές μέρες ή ακόμα και αν έχετε το πείσμα και την υπομονή να συνεχίσετε , η απώλεια βάρους να είναι συνήθως παροδική. Η αλήθεια είναι μία, δεν υπάρχει αργή και γρήγορη απώλεια βάρους παρά μόνο υγιής και μη υγιής απώλεια.

Μια υγιής απώλεια βάρους κυμαίνεται από 0,5 – 1 κιλό / εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να χάσουμε περισσότερο λίπος, διατηρώντας τη μυική μας μάζα σε σταθερά επίπεδα. Και αν αυτά τα νούμερα σας φαίνονται μικρά, 0,5 κιλό λίπος ισοδυναμεί με 1 κουτάκι βούτυρο και η απώλεια περισσότερου λίπους συνεπάγεται καλύτερη υγεία.

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σας, σας βοηθά όχι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να μάθετε να τρώτε σωστά έτσι ώστε να μπορέσετε τόσο να διατηρήσετε το βάρος σας και μετά το τέλος της προσπάθειας όσο και να χτίσετε ένα σώμα γερό, γεμάτο υγεία.

Αν θελήσει λοιπόν κάποιος όχι απλά να χάσει βάρος αλλά να καταφέρει να διατηρήσει και το αποτέλεσμα του, ο μοναδικός υγιής και αποτελεσματικός τρόπος είναι να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με φυσική δραστηριότητα! Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι το προσωρινό αλλά το μόνιμο αποτέλεσμα! Να χτίσουμε ένα σώμα γερό και υγιές προστατεύοντας την υγεία και τη φυσική μας κατάσταση! Μην βιάζεστε λοιπόν! Είναι πολύ ωραίο να καταφέρει κανείς να είναι αδύνατος αλλά πολύ πιο σημαντικό να καταφέρει να είναι υγιής!

Ελένη Ν. Φουσέκα
Πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα