Σε ανακοίνωση του σωματείου ξενοδοχουπαλλήλων Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής :

\” Μετά την χθεσινή ψήφιση, στο ελληνικό κοινοβούλιο, της δανειακής σύμβασης που περιλαμβάνει την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, παρακολουθήσαμε τις αντιδράσεις εν χορώ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τουρισμό, ενθυμούμενοι τον καλό κρατικοδίαιτο εαυτό τους, διαπιστώνοντας ότι η κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων -τουρισμού και εκδρομών- απειλεί την εσωτερική τουριστική κίνηση με μείωση έως και 40%, με συνέπειες ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας Ξενοδοχείων , αύξηση της ανεργίας και μείωση εσόδων του Κράτους από τον Φ.Π.Α. χωρίς καμία γενικότερη αναφορά στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους που επιτελούν οι δύο οργανισμοί και τις συνέπειες που επιφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Την ίδια ώρα όμως ζητούν μείωση εισφορών του «μη μισθολογικού κόστους» , αμφισβητούν τις συμβάσεις και την πλήρη απασχόληση, επιδιώκουν την πλήρη απορρύθμιση της Αγοράς Εργασίας.

Εν τέλει το λουκέτο στην Εργατική Εστία και την Εργατική κατοικία σημαίνει το τελειωτικό χτύπημα στο Kκοινωνικό Κράτος (δανειοδότηση για αγορά κατοικίας, επιδότηση ενοικίου, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κοινωνικός τουρισμός κ.α) στην ήδη τραυματισμένη κοινωνία που πλήττεται από την ανεργία, την αφαίμαξη μισθών και εισοδημάτων με τις μνημονιακές πολιτικές.

Η κατάργηση του κοινωνικού Τουρισμού έρχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την εσωτερική τουριστική κίνηση με τραυματικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας και τους εργαζόμενους στον Τουρισμό. Εξάλλου υπάρχει και άλλη ανάγνωση για την κατάργηση του Ο.Ε.Ε. που οφείλει την ύπαρξη του στις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Επιδιώκεται η πλήρη και οριστική εξουδετέρωση των συνδικάτων αφού χρηματοδοτείται η λειτουργία τους από αυτές τις εισφορές. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους να μην εφαρμοστούν οι αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook