Κανονικά θα ισχύσουν και το 2012 οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη του Δήμου Γόρτυνας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσικνάκης, ο οποίος κάλεσε όσους δημότες ανήκουν σε κάποια από τις ειδικές κατηγορίες και δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να απευθυνθούν άμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών διατάξεων.

«Επειδή υπάρχουν πολλοί δημότες που ρωτάνε σχετικά, πρέπει να κάνουμε γνωστό πως οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη θα ισχύσουν κανονικά και το 2012. Επίσης όσοι δημότες είναι δικαιούχοι και δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση, μπορούν να πηγαίνουν στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα και στα ΚΕΠ για να καταθέτουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται» επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας.

Ως γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα ακριβώς πριν από ένα χρόνο, να ισχύουν σημαντικά μειωμένες τιμές στα τέλη ύδρευσης για τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα ΑΜΕΑ, οι νεφροπαθείς και οι μονογονεϊκές οικογένειες.

Το σώμα είχε εγκρίνει σχετική πρόταση του Δημάρχου, Νίκου Σχοιναράκη για μείωση των τελών ύδρευσης από 40% έως 50% ανά κατηγορία αφουγκραζόμενο τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες ένεκα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Το μέτρο αφορά μία μόνο παροχή, ιδιόκτητη ή μισθωμένη, που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου Γόρτυνας και στο οποίο πρέπει να διαμένουν μόνιμα οι δικαιούχοι, οι οποίοι σημειωτέο πρέπει να είναι δημότες Γόρτυνας. Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί πως η μείωση γίνεται στον υδρομετρητή που εξυπηρετούνται αποκλειστικά οι ανάγκες της οικιακής χρήσης (σπίτι) και όχι οι υδρομετρητές που εξυπηρετούν αποθήκες, σταύλους και ότιδήποτε άλλη χρήση.

Το δικαίωμα της μείωσης έχουν οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες μέχρι να συμπληρώσει το 18ο έτος το τελευταίο παιδί και σε περίπτωση που σπουδάζει μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος.

Τέλος να τονιστεί πως οι μειώσεις ισχύουν αμέσως μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών στον Δήμο Γόρτυνας από τους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook