Περί το τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το έργο της παρούσας κυβέρνησης και από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, άρα και των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, μετά την επώδυνη -για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ- έγκριση της νέας δανειακής συμφωνίας τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Από τη δήλωση του Παντελή Καψή προκύπτει και η επιβεβαίωση της άποψης πως οι εκλογές θα γίνουν ταχύτατα, αμέσως μετά την ολοκήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Επί της ουσίας, παράλληλα με την προσπάθεια ολοκλήρωσης των χειρισμών για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Και στο μεσόδιαστημα μέχρι τις εκλογές αναμένεται να φανεί αν θα προκύψουν νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και πώς θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές που διεγράφησαν από τα δύο μεγάλα κόμματα και σήμερα είναι ανεξάρτητοι.

Παράλληλα ο κ.Καψής χαρακτήρισε «κολασμένες» τις τρεις επόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι ο επικείμενος ανασχηματισμένος θα είναι περιορισμένος και θα αφορά μόνο την αναπλήρωση των κενών θέσεων.

Με τον τρόπο αυτό διαψεύδονται τα σενάρια ότι ο κ. Παπαδήμος έχει λάβει το πράσινο φως για να σχηματίσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο αποτελούμενο από τεχνοκράτες.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να οριστεί νέος αναπληρωτής ΥΠΕΞ στη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και νέος υπουργός Υποδομών στη θέση του Μάκη Βορίδη.

Σχετικά με τον Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, δεν θα αντικατασταθεί καθώς είχε τις αρμοδιότητες των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι όπως ορίζει το Μνημόνιο 2, καταργούνται.

Όσο για τις αρμοδιότητες του Αδ.Γεωργιάδη, ο οποίος επίσης παραιτήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, τις αρμοδιότητές του (ναυτιλία),σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει είτε ο κ. Χρυσοχοΐδης είτε ο Χρ.Παπουτσής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook