Έντεκα συνολικά τμήματα λειτουργούν ήδη στο πρώτο Εθελοντικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης που ξεκίνησε στο Δήμο Φαιστού.

Στο πρόγραμμα, που στηρίχθηκε στην εθελοντική ενεργοποίηση εκπαιδευτών και εκπονήθηκε από το Γραφείο Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να προστεθούν ακόμα οχτώ πρόσθετα τμήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν σε Μοίρες και Τυμπάκι.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν αξιοσημείωτη, καθώς όλα τα τμήματα έχουν «κλείσει» με τον αριθμό των εκπαιδευόμενων μέχρι στιγμής να ξεπερνάει τα 250 άτομα.

Τα τμήματα που ήδη λειτουργούν είναι Κοπτικής – Ραπτικής (τρία τμήματα) με εκπαιδεύτρια την κ. Στέλλα Πιπεράκη, Ζαχαροπλαστικής (τρία τμήματα) με εκπαιδευτές τους κυρίους Γιώργο Δαμιανάκη, κ. Νίκο Παπαδάκη και κ. Θάλεια Κυζίκου, Γυμναστικής (ένα τμήμα) με εκπαιδευτή τον κ. Στέλιο Νικολιδάκη, Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας (ένα τμήμα) με εκπαιδεύτρια την κ. Ειρήνη Σωπασή, Ελληνικής Γλώσσας Αρχαρίων σε Μετανάστες, με εκπαιδεύτριες τις κ. Δέσποινα Αυγενάκη και Ειρήνη Καλλιονάκη, Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας Προχωρημένων σε Μετανάστες, με εκπαιδευτές τους κ.κ. Μαριλένα Ανδρουλάκη, Άρη Λαζανάκη και Ειρήνη Μυλωνάκη, καθώς και τμήμα Σχολής Γονέων με εκπαιδεύτρια την κ. Κυριακή Φραγκιαδάκη.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο πρόκειται παράλληλα ν’ αρχίσει η λειτουργία των τμημάτων Management σε φορείς, Προληπτική Ιατρική, Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (δύο τμήματα), Κοπτικής – Ραπτικής (δύο τμήματα) και Ζαχαροπλαστικής.

Τονίζεται πως όλοι οι εκπαιδευτές συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα, ενώ το σύνολο της Δράσης εκπονείται χωρίς κόστος.

Οι εκπαιδευτές πέραν της αποδεδειγμένης κατάρτισης τους, έχουν λάβει σχετική εκπαίδευση πριν την έναρξη των μαθημάτων, συμμετέχοντας σε ειδικά προγράμματα διάρκειας σαράντα συνολικά ωρών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων.