Το ράλι των τραπεζικών, κυρίως, μετοχών συνεχίζεται ακάθεκτο στην Οδό Αθηνών καθώς ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη άνω του 11% με τις μετοχές να σημειώνουν άνοδο πάνω από 15-20%.

Η άνοδος υποστηρίζεται από αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών τα οποία σύμφωνα με ορισμένες πηγές πρωταγωνίστησαν στην άνοδο την τελευταία περίοδο αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κινήσεις είναι άγαρμπες καθώς το «ξεφόρτωμα» είναι τεράστιο.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται κοντά στις 840 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 5% και πλέον.

Άνοδος 19,3% για την Eurobank, 15,8% για την Alpha Bank, 16,7% για την Τράπεζα Πειραιώς και 14,4% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στα 2,96 ευρώ η μετοχή της Εθνικής κερδίζει 10,4%.

Πάνω από 5% η άνοδος σε Μυτιληναίο, Μότορ Όιλ, ΕΥΑΘ. Κέρδη 4,7% για την ΕΥΔΑΠ και 3,81% για την ΕΧΑΕ. Κέρδη 17% για την Creta Farm. Ράλι πραγματοποιείται και σε μετοχές της περιφέρειας.

Την ίδια ώρα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ενισχυθεί στα 1,3250 δολάρια, ενώ στις βασικές χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης η άνοδος κυμαίνεται μεταξύ 0,8% και 1%, με φόντο πάντα τις θετικές εκτιμήσεις των Ευρωπαίων πολιτικών και των διεθνών ΜΜΕ  για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook