Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από την παγωνιά στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, πέντε από τα θύματα βρέθηκαν παγωμένα έξω από τα σπίτια τους.

Συνολικά 74 άνθρωποι πέθαναν από το κρύο, από την έλευση του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη Ρουμανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών μετέφεραν 207 άστεγους ανθρώπους σε νοσοκομεία ή σε ασφαλή καταφύγια, το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά 215 νεκροί από το κρύο από την αρχή του έτους στη Ρωσία

Διακόσιοι δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία εξαιτίας του ψύχους από τις αρχές του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Διακόσιοι δεκαπέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, ανάμεσα τους όμως δεν υπάρχουν παιδιά», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ένας προηγούμενος απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει στις 8 Φεβρουαρίου το υπουργείο έκανε λόγο για 110 νεκρούς. Στη σημερινή ανακοίνωση πάντως δεν διευκρινίζεται αν στο μεσοδιάστημα έχουν καταγραφεί 115 νέοι θάνατοι ή αν πρόκειται για αναθεώρηση του προηγούμενου απολογισμού.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 154 παιδιά, έχουν νοσηλευθεί με υποθερμία και κρυοπαγήματα από τις αρχές του χρόνου.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι θερμοκρασίες που καταγράφονται στη Ρωσία είναι 7 με 14 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία. Σήμερα νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν -28 βαθμοί Κελσίου.

. Δύο νεκροί στη Γεωργία

Στο μεταξύ οι αρχές της Γεωργίας ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η λειτουργία ειδικών κέντρων για τη διαμονή αστέγων στο Τμπιλίσι, καθώς δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το Φεβρουάριο από το ψύχος.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη για τους άστεγους», δήλωσε ο δήμαρχος του Τμπιλίσι Γκίγκι Ουγκουλάβα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας όπου τρεις άστεγοι νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πολλά κοινωνικά εστιατόρια που λειτουργεί η δημαρχία και προσφέρουν φαγητό στους άστεγους θα μετατραπούν σε κέντρα διαμονής «ώστε κανείς να μην μένει χωρίς στέγη και ζεστασιά στη διάρκεια του ψύχους», επεσήμανε ο Ουγκουλβα.

Δύο άστεγοι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στη Γεωργία, αφού νοσηλεύθηκαν για υποθερμία, ένας από τους οποίους στο Τμπιλίσι και ένας στο Οζουργκέτι (ανατολικά), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

ΠΓΔΜ: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος

«Kρίσιμη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την κατάσταση στον ηλεκτροενεργειακό τομέα της χώρας εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προκαλείται από το ψύχος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε από σήμερα το μεσημέρι, και μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, περιορισμούς στις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η χώρα αδυνατεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να χαρακτηριστεί κρίσιμη η κατάσταση στον ηλεκτροενεργειακό τομέα οφείλεται στη σοβαρή δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην αδυναμία εισαγωγής ρεύματος» δήλωσε ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Βλάντιμιρ Πέσεφσκι.

Οι ελλείψεις στην ηλεκτρική ενέργεια στην ΠΓΔΜ οφείλονται κυρίως στη ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, δεν πρόκειται προς το παρόν να επιβληθούν περιορισμοί στην κατανάλωση ρεύματος από τα νοικοκυριά, ούτε να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.

Παρ΄όλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επέβαλε περιορισμούς στο φωτισμό δρόμων, πάρκων και διαφημιστικών πινακίδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook