Συνάντηση είχε σήμερα Δευτέρα 12/02/2012 ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης στο γραφείο του με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας καθώς και με εκπροσώπους των εθελοντών του Paws of Crete στο Καλό Χωριό, της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης μέσα στα νόμιμα πλαίσια σχετικά με το θέμα που προέκυψε στο (Paws of Crete) καταφύγιο αδέσποτων σκύλων συντροφιάς στο Καλό Χωριό όσον αφορά την μη αδειοδοτημένη λειτουργία του, την όχληση που δημιουργείται σε περιοίκους και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Διεύθυνση Πολεοδομίας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κατέθεσαν αναλυτικά όλες τις νόμιμες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα μετά από τις καταγγελίες των περιοίκων και του σχετικού σήματος που εξέδωσε η αστυνομία.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης αναφέρθηκε στις διαστάσεις που πήρε το θέμα και στη δυσφήμιση που υπέστη η κοινωνία μας μέσω του τύπου, επισημαίνοντας ότι οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν αυτοδικαίως βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαίου και δεν χρειάζεται η έγκριση του πολιτικού προϊσταμένου. Δήλωσε επίσης, ότι οι υπηρεσίες εφάρμοσαν τον νόμο μετά από καταγγελίες που έγιναν ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ψευδή σχόλια για τα κουταβάκια που έδωσε στο καταφύγιο αφού ποτέ δεν είχε σκύλο παρά μόνο πέντε γατάκια. Ωστόσο ο κ. Κουνενάκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου είναι υπέρ της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και συνεχάρη την κ. Τζόαν Ραπάνη για τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά της στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων του καλού Χωριού.

Στη συνέχεια η κ. Μαρία Χουστουλάκη Γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και η εκπρόσωπος του Paws of Crete – καταφυγίου αδέσποτων ζώων κ. Τζόαν Ραπάνη ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους και ζήτησαν την στήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου για την διατήρηση του καταφυγίου το οποίο εθελοντικά περιθάλπει και φροντίζει τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου ζήτησε από το Δήμο να βοηθήσει τις εθελοντικές ενέργειες των μελών του καταφυγίου αδέσποτων ζώων και είπε ότι σύντομα θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Αφού εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και οι προτάσεις συμφωνήθηκαν τα παρακάτω :
α) Η επιθυμία όλων είναι να παραμείνει στην ίδια θέση το καταφύγιο αδέσποτων σκύλων δεδομένου ότι είναι ο μοναδικός χώρος που υπάρχει στην περιοχή για τα αδέσποτα.
β) Σε συνεργασία με το μηχανικό κ. Μανόλη Πεπόνη ο οποίος προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια, να γίνει προσπάθεια για ρύθμιση νομιμοποίησης των αυθαιρέτων ώστε να παγώσει το πρόστιμο.
γ) Να βελτιωθούν οι υπάρχουσες συνθήκες των εγκαταστάσεων του καταφυγίου όσον αφορά το θέμα της ηχορύπανσης και της μόλυνσης του περιβάλλοντος με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.
δ) Να πραγματοποιηθούν επίσης έρευνες, σε περίπτωση μετεγκατάστασης, εξεύρεσης μεγαλύτερου χώρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων αδέσποτων με τις κατάλληλες συνθήκες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Σγουρός , κ. Νίκος Αφορδακός και κ. Μιχάλης Κερούλης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη, ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Γιώργος Μακράκης, η προϊσταμένη της πολεοδομίας κ. Σόνια Αλέξη, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου, μέλη και εθελοντές του Καταφυγίου Αδέσποτων ζώων Καλού Χωριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook