Οριστικό τέλος στις τριτοκοσμικές εικόνες και διαμάχες μεταξύ των ΚΤΕΛ Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης καλούνται να βάλουν οι διοικήσεις των δύο φορέων προχωρώντας επιτέλους μετά από δεκαετίες αντιπαραθέσεων στη σύσταση κοινής εταιρίας για το καλό όλων των κρητικών αλλά και των τουριστών.

Το φωτορεπορτάζ του Flashnews.gr από τον «χώρο εξυπηρέτησης» του ΚΤΕΛ Χανίων στο Ηράκλειο αποκαλύπτει την τριτοκοσμική εικόνα που μέχρι σήμερα συναντούν οι πολίτες της Κρήτης. Όπως είναι γνωστό η ασυνεννοησία των δύο ΚΤΕΛ μπλοκάρει μέχρι σήμερα τη λειτουργία κοινής αποθήκης δεμάτων στο Ηράκλειο. ‘Έτσι οι πολίτες που περιμένουν να παραλάβουν δέμα από το Ρέθυμνο ή τα Χανιά εξυπηρετούνται από ένα εγκατελειμένο κτίριο (πρώην καφετέρια) στο λιμάνι, με ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής αφού ακόμα και οι πρώην τουαλέτες είναι μισογκρεμισμένες και ανοιχτές στη θέα του κοινού. Στον ίδιο χώρο υπάρχουν μπάζα και ξηλωμένες ηλεκτρικές καλωδιώσεις επικίνδυνες για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πόστο.

Γολγοθάς

Καθημερινό Γολγοθά ανεβαίνουν οι δύο γυναίκες υπάλληλοι, οι οποίες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το κοινό. Τουλάχιστον δέκα φορές τη μέρα είναι υποχρεωμένες να διασχίσουν την παραλιακή λεωφόρο για να φτάσουν απέναντι, στο κτίριο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου και να παραλάβουν τα δέματα από το λεωφορείο που κάνει στάση (αφού δεν του επιτρέπεται να παρκάρει). Στη συνέχεια ξαναπερνούν το δρόμο, φορτωμένες με όλα τα δέματα και με κίνδυνο της ζωής τους καθώς τα οχήματα στο σημείο αυτό τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες. Εν τω μεταξύ, όσο διαρκεί αυτή η «μεταφορά» οι πολίτες περιμένουν μπροστά σε ένα κλειστό γκισέ αφού δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος.
\"\"

\"\"

Περίπου την ίδια ταλαιπωρία υπόκεινται και οι κάτοικοι της Δυτικής Κρήτης, όταν περιμένουν δέμα από το Ηράκλειο ή το Λασίθι. Στο Ρέθυμνο για παράδειγμα, είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στη στάση του ΚΤΕΛ ακριβώς την ώρα άφιξης, αλλιώς το δέμα τους θα συνεχίσει τη διαδρομή του λεωφορείου αφού δεν βρίσκεται κανεί σαν το παραλάβει με δεδομένο ότι έρχεται από την «αντίπαλη» ανατολική Κρήτη.

\"\"

\"\"

\"\"

Προς κοινή διοίκηση

Το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια πως οι νέες διοικήσεις των δύο ΚΤΕΛ έχουν βρεθεί πιο κοντά σε σχέση με τους προκατόχους τους. Τόσο ο κ. Χαχλιούτης από το Ηράκλειο όσο και ο κ. Καψανάκης από τα Χανιά βρέθηκαν συχνά σε κοινό μέτωπο (πρόσφατα και με αφορμή το θέμα της μεταφοράς των μαθητών) και η επικοινωνία τους κρίνεται ως θετικό μήνυμα για τη στενότερη συνεργασία των δύο φορέων. Η ιδέα της σύστασης κοινής εταιρίας ΚΤΕΛ για όλη την Κρήτη φαίνεται να έχει πλέον ωριμάσει και απομένουν τυπικές και διαδικαστικές λεπτομέρειες να ρυθμιστούν. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η κακή εικόνα προς το επιβατικό κοινό όποτε κάποιος χρειάζεται να ταξιδέψει ή να έρθει σε επαφή ανάμεσα στο ανατολικό και το δυτικό κομμάτι του νησιού.

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook