Για τη μεγάλη ευκαιρία του Πλατανιά να ανέβει αυτή την Κυριακή (27/2) στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έκανε λόγο ο Τίμος Καβακάς στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη (24/2).

Ο 38χρονος τεχνικός τόνισε ότι ο αγώνας με τον Βύζαντα Μεγάρων εμπεριέχει το παραπάνω κίνητρο για τους παίκτες του, τους οποίους μάλιστα αποκάλεσε… καμικάζι θέλοντας να καταδείξει την αποφασιστικότητα που θα έχουν για τη νίκη, αν και όπως συμπλήρωσε, όλα θα εξαρτηθούν και από τα αποτελέσματα των άλλων ανταγωνιστριών ομάδων. Ο προπονητής του Πλατανιά είπε ακόμη ότι δεν θα υπολογίζει στον Ηλία Προβατίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, τόνισε από την άλλη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του και δεν αγχώνεται για τον παίκτη που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Καβακά:

Ακολουθεί για τον Πλατανιά το παιχνίδι με τον Βύζαντα Μεγάρων, το οποίο μετά και την εκτός έδρας νίκη στον Ασπρόπυργο αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Είναι ένα παιχνίδι που και αυτό από την πλευρά του έχει δυσκολίες. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Θα έλεγα ότι πρόκειται για το ματς που μας δίνει το μεγαλύτερο κίνητρο γιατί έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες μετά από τυχόν νικηφόρο αποτέλεσμα, να βρεθούμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι αυτό που λέγαμε μέχρι τώρα, πως έχουμε σαν κρυφό όνειρο να βρεθούμε πρώτοι στη βαθμολογία, ίσως να μπορέσει να υλοποιηθεί μετά το τέλος του παιχνιδιού. Και λέω ίσως γιατί δεν ξέρουμε τι θα κάνουν οι υπόλοιποι.

Σας έχουμε ρωτήσει πολλές φορές αλλά μετά το σπουδαίο διπλό την περασμένη Κυριακή, σας ανησυχεί το γεγονός ότι ο Πλατανιάς έχει πια την υποχρέωση να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο τις εναπομείνασες αγωνιστικές; Αλλάζει δηλαδή η βαρύτητα ίσως των αγώνων;

Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι η ομάδα δεν είναι υποχρεωμένη να κερδίζει. Αυτό το λέτε εσείς. Με τα δικά σας λεγόμενα και γραπτά προσπαθείτε να δημιουργήσετε άγχος στη δική μας ομάδα αλλά όπως βλέπετε κι εσείς, εμείς άγχος δεν έχουμε. Αυτό το δείχνει η εικόνα που είχε η ομάδα στον αγώνα της περασμένης Κυριακής. Η ομάδα είναι δημιουργική, έχει καθαρό μυαλό και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στον Ασπρόπυργο κυνήγησε μέχρι το 93ο λεπτό το αποτέλεσμα. Θα ήταν αδικία αν φεύγαμε έστω και με τον 1 βαθμό. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κριθεί πολύ πιο νωρίς γιατί είχαμε κλασικές ευκαιρίες απλά δεν είχαμε καταφέρει να τις μετουσιώσουμε σε γκολ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν έχει άγχος. Καθόλου θα έλεγα δεν έχει άγχος. Αυτό που κοιτάζει, είναι παιχνίδι ξεχωριστά. Τα παιχνίδια που έχουν απομείνει είναι πολύ λίγα. Την Κυριακή θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε και να προσθέσουμε άλλους 3 βαθμούς στη συγκομιδή μας.

Ο Βύζας δείχνει τον τελευταίο καιρό να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να είναι φορμαρισμένος. Θα συμφωνήσετε;

Έχει κίνητρο η ομάδα των Μεγάρων. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε, είναι να μη δώσουμε περιθώριο αντίδρασης στη συγκεκριμένη ομάδα. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Κι επειδή το παιχνίδι έχει ένα υψηλό κίνητρο γι’ αυτούς, είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου την Κυριακή θα είναι καμικάζι!

Ο Προβατίδης θα είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα υπολογίζετε;

Ο Προβατίδης είχε ένα χτύπημα την προηγούμενη Κυριακή στο γόνατο. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Κάναμε κάποιες εξετάσεις αλλά για να βεβαιωθούμε 100% για το μέγεθος της ζημιάς την οποία έχει υποστεί, θα έλεγα πως θα είμαστε σίγουροι αύριο (25/2) να πούμε περισσότερα πράγματα. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα τον έχουμε την Κυριακή.

Σας ανησυχεί η απουσία του; Πρόκειται άλλωστε για παίκτη που δημιουργεί επιθετικά αλλά σκοράρει κιόλας.

Είναι ένας παίκτης χρήσιμος για την ομάδα, από την παρουσία του έως τώρα κρίνεται ότι είναι χρήσιμος. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η ομάδα θα σταματήσει στον τραυματισμό του Ηλία. Η ομάδα πρέπει και είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει. Εγώ έχω εμπιστοσύνη σε όλα τα παιδιά τα οποία θα παίξουν κι όποτε τους έχει ζητηθεί, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Δεν έχω κανένα ενδοιασμό ότι το παιδί που θα ζητηθεί ν’ αντικαταστήσει τον Ηλία, θα είναι εξίσου καλός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook