Καλύτερα προετοιμασμένες είναι σήμερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια η Γερμανία και η Ευρωζώνη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα και υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ειδησεογραφική εκπομπή «HeuteJournal» του τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, επισήμανε πάντως ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της» και πρόσθεσε ότι και σήμερα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή, ενώ πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Υποστήριξε, δε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα πάντα για προχωρήσει η Ελλάδα: «Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν τη βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τι κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε». 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε στο παράδειγμα της Ιταλίας. Όπως είπε, οι Ιταλοί αποφάσισαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλουν γύρω από τον Μάριο Μόντι μια ομάδα ειδικών. «Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει αυτό να το σκεφτεί πολύ καλά» είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook