Ο καθαρισμός των εργαλείων  που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ είναι κάτι που ξεχνάμε ή αδιαφορούμε να κάνουμε, ωστόσο θα πρέπει να γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Κι αυτό γιατί οι τρίχες από τα πινέλα και η επιφάνεια στα σφουγγαράκια μπορούν να αποτελέσουν εστίες μικροβίων και βακτηριδίων, και να προκαλέσουν μόλυνση στην επιδερμίδα μας. Επιπλέον, τα εργαλεία σας μπορεί να κρατήσουν για πολλά χρόνια αν τα φροντίζετε σωστά.

  • Καθαρίστε τα πινέλα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και ένα απαλό καθαριστικό. Υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για τα πινέλα αλλά μπορείτε να τα πλύνετε και με το σαμπουάν σας. Πιέστε τις τρίχες μαλακά σε ένα χαρτομάντιλο για να φύγει το πρώτο στρώμα προϊόντος και μετά βρέξτε το πινέλο και τρίψτε το με το καθαριστικό απαλά προς την φορά των τριχών με τα δάχτυλά σας,  προσέχοντας να μην λυγίζετε ή τραβάτε τις τρίχες. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε το νερό να τρέχει καθαρό όταν θα ξεπλένετε το πινέλο.
  • Τα σφουγγαράκια πλένονται περίπου με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας, και με τα δάχτυλά σας τρίψτε απαλά το σφουγγαράκι και ξεπλύνετε με ζεστό  νερό. Μην τραβάτε ή τρίβετε δυνατά το σφουγγαράκι γιατί θα διαλυθεί πολύ γρήγορα. Αφού το πλύνετε στύψτε το με το χέρι σας.
  • Τοποθετήστε τα πλυμένα εργαλεία σε ένα κομμάτι καθαρό απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και μην τα κλείνετε μέσα σε θήκες ή στο νεσεσέρ σας όταν είναι ακόμα νωπά . Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες και τα μικρόβια.
  • Καλό θα ήταν όταν ταξιδεύετε να παίρνετε μαζί σας ένα μεγάλο νεσεσέρ με πολλές θήκες ή μια ειδική εργαλειοθήκη μακιγιάζ. Μην τοποθετείτε τα καλλυντικά μαζί με τα εργαλεία για το μακιγιάζ γιατί  βρωμίζουν πολύ εύκολα.

(fashionlove)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook