Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη Σύσταση Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ήταν το θέμα της τοποθέτησης της Βουλευτού ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κα. Σκραφνάκη Μαρία.

Η βουλευτής ζήτησε να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή του Λιμενικού Σώματος, να γίνεται συντήρηση των σκαφών, αυτοκινήτων και όλων των μέσων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος, διότι αυτά είναι απαραίτητα για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του.

Στο μεταξύ η κα. Σκραφνάκη έκανε αναφορά και για το θέμα των μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική προς την Κρήτη, υποστηρίζοντας πως το νησί δεν θα ανέξει άλλο ένα κύμα παράνομων μεταναστών.

Επίσης η κα Σκραφνάκη στην ομιλία της για τη Σύσταση Αρχής τόνισε ότι θα πρέπει να ελέγχονται τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση. Μέχρι τώρα ο έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες, αποστέλλονταν στον Άρειο Πάγο, όπου δεν γινόταν έλεγχος.
Τέλος η κα Σκραφνάκη πρότεινε επίσης, να θεσμοθετηθεί η δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Υπουργών, των Βουλευτών και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook