Τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας την περασμένη χρονιά έσπασαν όλα τα ρεκόρ, σημειώνοντας άνοδο 45% στην Ιαπωνία, καθώς η κατοχή βίντεο και φωτογραφιών από ιδιώτες δεν διώκεται από τον νόμο.

Το 2010, οι αστυνομικές έρευνες έφεραν στο φως 1.342 υποθέσεις παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θέματα παιδιά μικρότερα των 18 ετών, κατά 43,5% περισσότερες υποθέσεις σε σχέση με το 2009.

Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων στο υλικό αυτό, που αναγνωρίστηκαν έφτασε τα 618,αύξηση που φτάνει το 52,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αστυνομία επισημαίνει πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από τότε που άρχισε να κρατά αρχείο με στοιχεία των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας το 2000.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν 93 παιδιά του δημοτικού και 33 παιδιά προσχολικής ηλικίας. Συνολικά 926 άτομα προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση της ιαπωνικής αστυνομίας. Περίπου το 60% των υποθέσεων εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο.

Ο νόμος που ισχύει σήμερα στην Ιαπωνία απαγορεύει μόνο την παραγωγή και την πώληση φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και την κατοχή τους για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνία και η Ρωσία είναι οι μόνες από τις βιομηχανοποιημένες χώρες της G8 που δεν απαγορεύουν την κατοχή για προσωπική χρήση τέτοιου υλικού.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook