Διαζύγιο «εξπρές» σε συνδυασμό με εξωτικές διακοπές στην Καραϊβική προσφέρει βρετανική διαδικτυακή υπηρεσία σε ζευγάρια που επιθυμούν να διαλύσουν τον γάμο τους, αλλά διστάζουν λόγω της χρονοβόρας σχετικής διαδικασίας στη χώρα τους.

Το QuickdivorceUK.com επιτρέπει σε έναν ή και στους δύο συζύγους να ταξιδέψουν στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου ένας δικαστής θα ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαζυγίου σε μόλις δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, ελεύθεροι πια, οι πρώην σύζυγοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εξωτικών διακοπών – ο καθένας χωριστά, μόνος ή με την παρέα του -, στο μικρό νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής ή να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Η τιμή των περίπου 5.300 ευρώ που χρεώνει η ιστοσελίδα, περιλαμβάνει πλήρες «πακέτο διαζυγίου» με τα αεροπορικά εισιτήρια, πολυτελές ξενοδοχείο και όλα τα έγγραφα που χρειάζονται για την έκδοση του λυτρωτικού «χαρτιού», μία διαδικασία που στη Βρετανία διαρκεί συνήθως πολλά χρόνια.

Οι πιο βιαστικοί μπορούν να πετάξουν στη Δομινικανή Δημοκρατία τη μία ημέρα, το επόμενο πρωί να συναντήσουν τον δικαστή και το απόγευμα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή υπηρεσία, τα διαζύγια που εκδίδονται στο κράτος της Καραϊβικής αναγνωρίζονται και στη Βρετανία. Ακόμη και στην περίπτωση του συναινετικού διαζυγίου τα ζευγάρια στη Βρετανία πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο χρόνια σε διάσταση πριν μπορέσουν να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες.

Η νέα υπηρεσία, συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα έγγραφα – εφόσον έχουν συμφωνηθεί ζητήματα περιουσίας ή επιμέλειας των παιδιών – και τα μεταφράζει στα ισπανικά πριν τα αποστείλει στη Δομινικανή Δημοκρατία. Στη διαδικασία μπορεί να παρευβρεθεί μόνο ο ένας σύζυγος εφόσον ο άλλος τον έχει εξουσιοδοτήσει να τον εκπροσωπήσει στη διαδικασία ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου. Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, τα διαζύγια στο εξωτερικό αναγνωρίζονται αν ο ένας σύζυγος είναι πολίτης της χώρας που θα εκδοθεί το διαζύγιο ή μόνιμος κάτοικός της.

Η νομοθεσία της Δομινικανής Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τους βρετανούς πολίτες ως κατοίκους ακόμη και αν έχουν βρεθεί στη χώρα για σύντομο διάστημα. «Προσφέρουμε μία υπηρεσία που έχει μεγάλη ζήτηση. Γιατί να χρειάζεται τόσο πολύ για τα ζευγάρια να χωρίσουν ακόμη και αν τα δύο μέρη συμφωνούν;» είπε η Αϊμέ Έντουαρντς, που δημιούργησε την ιστοσελίδα με τον σύζυγό της Μπέντζαμιν.

(Το Βήμα)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook