Έντονες αντιδράσεις στο Σύνδεσμο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου έχει προκαλέσει η απόφαση της διαχειρίστριας εταιρείας ΕΤΒΑ να ζητήσει από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είχε ζητήσει την συνδρομή του αρμόδιου Υπουργού, για να λάβει την απάντηση ότι το θέμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διαχειρίστριας εταιρείας.

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σ. Ξυνίδης «καθ΄όσον οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις – ιδιοκτήτες γης δεν έχουν συστήσει μέχρι στιγμής φορέα διαχείρισης στον οποίον θα μεταβιβαστεί η διοίκηση και η διαχείριση της ΒΙ. ΠΕ. Ηρακλείου, εξακολουθεί η Ε.Τ.Β.Α. να διαχειρίζεται την εν λόγω περιοχή».

Το αρμόδιο Υπουργείο δηλώνει πρόθυμο να συμβάλει στη διερεύνηση λύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθώς με την παύση της φύλαξης, η ΒΙ.ΠΕ. κινδυνεύει να αποτελέσει κέντρο διερχομένων, χώρος στάθμευσης όλων των συρόμενων, χώρος διακίνησης ναρκωτικών, χώρος εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών, χώρος εναπόθεσης μπαζών, όπως ακριβώς συνέβαινε και πριν ληφθούν μέτρα φύλαξής της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook