Την ανάγκη ο Λουκάς Παπαδήμος να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό και να συγκροτήσει ολιγομελή κυβέρνηση από πολιτικούς και τεχνοκράτες, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Προτείνει δε σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία η κυβέρνηση Παπαδήμου, μεταβάλλοντας τη νομοθεσία, να διορίσει μονίμους υφυπουργούς με πενταετή θητεία που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

\”Η επιλογή και ο διορισμός τους πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση\”, τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος θεωρεί ότι είναι χρέος της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

\”Οι εσωτερικές εξελίξεις στα δύο μεγάλα κόμματα μετά την ψηφοφορία δημιουργούν προϋποθέσεις γενικότερης αναδιάρθρωσης του πολιτικού σκηνικού\” σημειώνει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπλέον αναφέρει ότι \”η χώρα είναι από καιρό ακυβέρνητη και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου -η οποία όντως μας έσωσε την κρίσιμη ώρα από την άναρχη χρεοκοπία- ασχολείται κατά κύριο λόγο με το μεγάλο αυτό θέμα, παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα\”.

Επισημαίνει ότι \”για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπαδήμου η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται\” και υποστηρίζει ότι \”στα κρίσιμα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να τεθούν επικεφαλής τεχνοκράτες\”.

\”Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Κυριακής όταν οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι πυρπόλησαν και λεηλάτησαν την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη διαπίστωση ότι το κράτος στη χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί. Κι αυτό συνιστά κίνδυνο μεγαλύτερο και από την απειλούμενη χρεοκοπία\” καταλήγει ο Κωνσταντίνος Μητσοτακης.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook