Οι επιχειρήσεις – μέλη του ΣΕΒ «μεριμνούν για το εισόδημα των εργαζομένων τους και δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας κατά προτεραιότητα άλλους τρόπους βελτίωσης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους, τονίζεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Δευτέρα από το γενικό συμβούλιο του Συνδέσμου, που συνεδρίασε για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σε σχέση και με τις προβλέψεις του Μνημονίου για τα εργασιακά και τον κατώτερο μισθό.

Το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ συνεδρίασε την Δευτέρα, εκτίμησε τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και ενέκρινε το ακόλουθο κείμενο ψηφίσματος:

«Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις, τα μέλη του ΣΕΒ, φέρουν στους ώμους τους το βάρος του σήμερα και την ελπίδα του αύριο.

* Το βάρος του σήμερα, γιατί:
– με την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν, καλύπτουν πάνω από τα 2/3 των συνολικών φορολογικών εσόδων,
– με τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν απασχολούν πάνω από 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και συνεισφέρουν πάνω από το 55% των εσόδων του ΙΚΑ.

* Την ελπίδα του αύριο, γιατί:
– Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν τη μοναδική υγιή βάση για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μόλις δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες,
– από τις επιχειρήσεις αυτές και από τους ανθρώπους τους θα προκύψουν οι νέες πρωτοβουλίες και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν τη νέα αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις του ΣΕΒ στηρίζουν τους εργαζομένους τους γιατί στηρίζονται σε αυτούς.

* Μεριμνούν για το εισόδημα των εργαζομένων τους και δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, αξιοποιώντας κατά προτεραιότητα άλλους τρόπους βελτίωσης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους.

* Αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες και να επιβιώσουν της κρίσης, σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και στο πλαίσιο του νόμου, χωρίς άλλες κόκκινες γραμμές από αυτές που θέτει η ίδια η πραγματικότητα.

Σύγχρονη Ελλάδα χωρίς σύγχρονες επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει.

Η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μάς ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να μη χάσουμε την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Αλλά το μέλλον δεν εξασφαλίζεται με δανεικά. Η ανάπτυξη αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση. Και ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από τις δικές μας δυνάμεις, τις δικές μας αποφάσεις, τις δικές μας πράξεις. Τώρα ή ποτέ είναι η ώρα των μεγάλων, αποφασιστικών αλλαγών στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο ΣΕΒ εργάζεται και αγωνίζεται γι\’ αυτό, προσβλέποντας στην αφύπνιση των δυνάμεων μιας Ελλάδας δημιουργικών πολιτών, που μέχρι σήμερα ασφυκτιούσαν στο κράτος των κομματικών πελατών.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook