«Πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα» δήλωσε στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου ο Λουκάς Παπαδήμος και ζήτησε από τους υπουργούς να μείνουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση των όσων αποφασίστηκαν την Κυριακή στη Βουλή.

«Χωρίς τις προαπαιτούμενες ενέργειες, δεν μπορούν να υλοποιηθούν η έγκριση του προγράμματος και η εκκίνηση της διαδικασίας του PSI» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, o οποίος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις για τη χρηματοδοτική στήριξη και τη νέα δανειακή σύμβαση θα ληφθούν τον Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει και το Working Group ενόψει της συνεδρίασης του αυριανού Eurogroup, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μοίρασε στους υπουργούς ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό ο Λουκάς Παπαδήμος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το protothema.gr (διαβάστε εδώ σχετικά) πως θα διατηρήσει στη θέση του τον Μάκη Βορίδη. Οι θέσεις των υπόλοιπων παραιτηθέντων θα μείνουν κενές, σύμφωνα τουλάχιστον με τα μέχρις στιγμής δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «θλιβερά και απαράδεκτα» τα επεισόδια στην Αθήνα και ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσει σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Αθήνας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook