\”Στο πόδι\” βρίσκονται ήδη οι πρατηριούχοι της Κρήτης μετά και την ψήφιση του νέου μνημονίου αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης.

 Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο κ. Βαγγέλης Κώτσος η νέα συμφωνία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα πολυεθνικών εταιρειών, και όχι μόνο, καθώς ουσιαστικά οι όποιες παρεμβάσεις και αλλαγές ευνοούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και δημιουργούν στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Χανίων και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων υγρών καυσίμων τόνισε πως πλέον δίδεται η δυνατότητα ακόμα και σε σούπερ -μάρκετ να διαθέτουν σε χώρο τους βενζινάδικο, καθώς καταργείτε ο νόμος που προέβλεπε συγκεκριμένη απόσταση ασφαλείας από χώρους που συναθροίζονται πλέον των 50 ατόμων.

Επίσης το νέο μνημόνιο προβλέπει απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων με την υποχρέωση όμως της διανυκτέρευσης.

Επίσης καταργείτε και ο νόμος που απαγόρευε την πώληση καυσίμων κάτω του κόστους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κώτσος τα νέα δεδομένα σε συνδυασμό με την υπάρχουσα κατάσταση που έχει φέρει στα όρια τους πρατηριούχους, δίνει πλέον την χαριστική βολή.

\”Ήδη σε επίπεδο Κρήτης έχει κλείσει περίπου το 15% -20% των πρατηρίων ενώ η κατανάλωση έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Πέρα από αυτό αρκετά πρατήρια επίσης υπολειτουργούν  και είναι θέμα ημερών το κλείσιμο τους.\”

Ο κόσμος όπως σημειώνει ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πρατηριούχων και Εμπόρων υγρών καυσίμων δεν μπορεί να βάζει πετρέλαιο σε τιμή μεγαλύτερη του ενός ευρώ, ενώ δραματική είναι και η πτώση στην κατανάλωση της βενζίνης, καθώς η τιμής της στην Κρήτη φθάνει σε αρκετές περιπτώσεις το 1,80 ευρώ.

Ο κ. Κώτσος τονίζει χαρακτηριστικά πως στις αμέσως επόμενες ημέρες οι πρατηριούχοι θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στα νέα δεδομένα.

Flashnews.gr/Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook