Τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα είχε για ολόκληρη την Ευρώπη και επίσης για την Αυστρία, μια αποπομπή ή ένας εξαναγκασμός σε έξοδο, της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επισήμανε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος μόλις πρόσφατα είχε διακηρύξει χαρακτηριστικά πως «θέλουμε να αποτρέψουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας και να κάνουμε τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε στις σημερινές δηλώσεις του, υπονοώντας προφανώς την Ελλάδα, πως «σε δύσκολους καιρούς πρέπει να συμπράττουμε στη σταθερότητα και στη σταθεροποίηση».

Επιπλέον ο κ. Φάιμαν διαμήνυσε το ενδιαφέρον όλων των πλευρών να βοηθήσουν στην ανύψωση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, ακόμη και αν αυτό, όπως σημείωσε, είναι υπόθεση των επόμενων χρόνων.

Συγχρόνως ο Αυστριακός καγκελάριος, αναφερόμενος στα προγράμματα βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα, επισήμανε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι υποχρεούνται να τηρήσουν τις συμφωνηθείσες προϋποθέσεις.

Στις ίδιες δηλώσεις του ο καγκελάριος, παρατήρησε πως, με ένα ποσοστό ανεργίας μόλις στο 4,1%, η Αυστρία βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη και η διαφορά από το 9,9% του μέσου όρου ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει για την Αυστρία πως στη χώρα μπορούν και έχουν εργασία επιπλέον 300.000 άνθρωποι, γεγονός που αποτελεί επιβράβευση της αυστριακής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής κατά τους προηγούμενους μήνες.

Ο ίδιος εξέφρασε ικανοποίηση για το θετικό αποτέλεσμα των μακρών συζητήσεων και της καλής διαπραγμάτευσης, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, του πακέτου λιτότητας (σ.σ. ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2016), που αποφάσισε τέλη της περασμένης εβδομάδας η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και τόνισε πως, πρώτης προτεραιότητας είναι τώρα η εφαρμογή αυτής της απόφασης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook