Πολιτικά και ηθικά αποδυναμωμένη βγαίνει η κυβέρνηση Παπαδήμου από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εκτιμά η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που συμμετείχαν στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν ποτέ στη χώρα» και προσθέτει ότι «η κοσμοσυρροή, οι γεμάτοι δρόμοι και πλατείες, η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος ήταν αυτά που έσπασαν το κλίμα της απίστευτης κυβερνητικής κινδυνολογίας, που άσκησαν τη μέγιστη πολιτική πίεση και άλλαξαν εντελώς τη ροή των εξελίξεων».

Σύμφωνα με τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παπαδήμος «είναι ένας δοτός πρωθυπουργός, σε μια κυβέρνηση που κλονίζεται, με μια Βουλή που είναι σε πλήρη δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση».

Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας δεν τελείωσε με τη ψήφιση του νόμου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι «η εξέγερση του λαού είναι αυτή που θα επιβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, που θα ακυρώσει στον τύπο και στην πράξη τα μνημόνια, που θα ανοίξει το δρόμο για να μιλήσει ο λαός με τη ψήφο του».

Στις σημερινές συνθήκες, αναφέρει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ρόλος της αριστεράς, ως εναλλακτικής λύσης στο σκηνικό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στο σκηνικό εξαθλίωσης, που στήνει το αστικό πολιτικό σύστημα, έχει γίνει καθοριστικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη έχει προβάλει την ιδέα της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και όσων έχουν διαχωρίσει με σαφήνεια και συνέπεια τη θέση τους από την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων, από την πολιτική της μεταλλαγμένης νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να ανατραπούν: ο κατήφορος, η εξάρτηση, ο βραχνάς του χρέους και οι σκληρές ταξικές πολιτικές που έχουν γονατίσει την κοινωνία και έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και οικογένειες στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook