Για κίνδυνο εξαφάνισης της Ελλάδας από την ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς τη διεθνή κοινή γνώμη, μιλώντας για «συνωμοσία εναντίον του ελληνικού λαού».

«Εάν τα σκαλιά που μας οδηγούν στο θάνατο είναι είκοσι, έχουμε διανύσει πάνω από τα μισά» γράφει χαρακτηριστικά ο Μ.Θεοδωράκης, καλώντας τον ελληνικό λαό σε ξεσηκωμό.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε την Τρίτη, αλλά γράφτηκε την Κυριακή -πριν ο Μ.Θεοδωράκης μπει με τον Μ.Γλέζο στη Βουλή κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, έχοντας πέσει θύμα της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την αστυνομία.

Επιγραμματικά, ο Μ.Θεοδωράκης κάνει λόγο για συνωμοσία κατά του ελληνικού λαού την οποία «ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2009», συνεχίστηκε με «ψεύτικη εκτίναξη του δημόσιου ελλείμματος από το 9,2% στο 15%» και κατέληξε στην υπογραφή του μνημονίου, «της πλήρους υποταγής μας στους δανειστές μας».

«Προσπαθώ να πείσω τον ελληνικό λαό ότι η τρόικα και το ΔΝΤ δεν είναι μονόδρομος. Ότι υπάρχει άλλη λύση. Κι αυτή είναι να αλλάξουμε ριζικά την πορεία του έθνους μας και να στραφούμε προς την Ρωσία για οικονομική συνεργασία και για τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα μας βοηθήσουν στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας με όρους που θα εξασφαλίζουν το εθνικό μας συμφέρον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ.Θεοδωράκης.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook