Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/3/2012 Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ.Νικολάου στην αίθουσα του1ου ορόφου. Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

\”Στη Συνέλευση έγινε ενημέρωση σχετικά με το θέμα της επίσχεσης εργασίας και τις οφειλόμενες πρόσθετες αμοιβές, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των αντιδράσεων στην κυβερνητική πολιτική.

Για το θέμα των οφειλόμενων το ΔΣ του Συλλόγου ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου κάποια ενθαρρυντική εξέλιξη για το πότε και αν θα γίνει η καταβολή των αμοιβών για τα νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες των μηνών Οκτωβρίου,Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου.

Το ποσό που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας γι΄αυτούς τους μήνες είναι 36.800 Ε, ενώ τα οφειλόμενα από το Νοσοκομείο προς τους εργαζόμενους είναι 98.000 Ε, και δεν έχει γίνει γνωστό πότε και αν θα καλυφθεί αυτή η διαφορά.

Επίσης δεν υπάρχει ορατό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η καταβολή των οφειλόμενων.

Έτσι, κατόπιν των παραπάνω ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις.

1)Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας
2) Παράσταση Διαμαρτυρίας -Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15/2/12 και ώρα 12.00
3) Νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 17/2/2012 και ώρα 08.30 στην είσοδο του Νοσοκομείου

Ακόμη στα πλαίσια του αγώνα για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση αποφασίστηκε να γίνει τριήμερος ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ στο Ταμείο των 5 Ευρώ από το πρωί της Τετάρτης έως την Παρασκευή 17/2/12.

Τέλος αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα στήριξης για την κατάληψη στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου:

Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου , εκφράζουμε την αντίδραση μας για τα νέα αλλά όχι τελευταία μέτρα (αν δεν τους σταματήσουμε άμεσα), που ψήφισε εκβιαστικά η Βουλή.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι η Ελληνική Κοινωνία θα αποδεχτεί αυτές τις αποφάσεις που αποτελούν ταφόπλακα όχι μόνο για τη σημερινή αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Έτσι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ενεργά στην κατάληψη που έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δυο μέρες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου για να διατρανώσουμε μαζί με τους άλλους εργαζομένους και συμπολίτες μας την αποφασιστικότητα μας ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να τους διώξουμε μαζί και τη τρόικα τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook