Με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας διεκδικούν τη δωρεάν μεταφοράς τους με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα σχολεία τους μαθητές και γονείς της ενδοχώρας των Χανίων.

Για σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αλλά και οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου Κολυμβαρίου πραγματοποιούν συγκέντρωση στον κόμβο της περιοχής ,ενώ καλούν παράλληλα και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας να πλαισιώσουν την συγκεκριμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Επίσης στις Βουκολιές θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από γονείς ,κηδεμόνες και μαθητές ενάντια στη συγχώνευση του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής με τα αντίστοιχα του Κολυμβαρίου, απόφαση που βρίσκει αντίθετους και τους φορείς του Κολυμβαρίου.

Η συγχώνευση των σχολείων που προγραμματίζεται για να ισχύσει από το νέο σχολικό έτος προβλέπει τη μεταφορά του γυμνασίου των Βουκολιών στο Κολυμβάρι και του Λυκείου των Κολυμβαρίου αντίστοιχα στις Βουκολιές.

Σημειώνεται επίσης πως η κινητοποίηση και στη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών περιλαμβάνει ως αίτημα και τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών.

Εν τω μεταξύ και με αφορμή το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης καλεί σε σύσκεψη για αύριο στις 12 το μεσημέρι όλους τους δημάρχους των Χανίων.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο του Πλατανιά.